‘Hij moet gewoon toegeven dat hij ook wilde’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

6 November 2018 00:08

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “Ik weet niet wat mij is overkomen. Ik ben niet zo een jongen. Het doet me pijn dat Gregory mij dit heeft aangedaan.” Dit zei de het 15-jarig slachtoffer die maandag een emotionele getuigenis aflegde bij kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor. Hij reageerde op vragen van de rechtsgeleerde over zijn aangifte bij de politie dat hij seksueel is misbruikt door Gregory D. De 43-jarige verdachte bekent dat hij seks met het de jongen heeft gehad. Gregory D. was werknemer in het bedrijf van de vader van het slachtoffer.

Hij ontkent dat de getuige onwillig gemeenschap met hem heeft gehad. De 15-jarige vertelde de rechter dat hij door Gregory D. is misleid. "Ik ben iemand die niet gemakkelijk weigert. Ik ken hem omdat hij vaak thuis bij ons komt. Wij hadden contact via facebook chat. Ongeveer vier maanden lang chatten wij elke dag en daarna hebben wij een afspraak gemaakt om te praten. Hij haalde me op en ik ging bij hem in de auto zitten. Hij vroeg me om een relatie en ik zei nee. Hij kuste me toen want hij wilde seks, daarna is er niets gebeurd.

Pas de tweede keer toen we samen waren heeft hij het met me gedaan. Ik kon geen nee zeggen. Ik weet niet hoe het eigenlijk zo is gebeurd. Hij vroeg me zoveel dingen." De rechter vroeg hierop of hij niet uit de buurt van Gregory D. kon blijven gezien die een poging had gewaagd om seks met hem te krijgen. "Had hij macht over je. Je moet wel leren om nee te zeggen."  De rechter confronteerde het slachtoffer met chatberichten waarop hij geschokt reageerde. Ze vroeg hem of hij de ernst van de zaak niet had ingezien en daarom nog met Gregory D. grapte.

"Je moet me precies vertellen wat er gebeurd is want als ik zo naar die berichten kijk, zie ik dat je best wel flink reageerde op die smerige berichten van de verdachte. Hou je van mannen? Was je verliefd op hem? Het slachtoffer zei hierop dat hij helemaal niet homoseksueel is. "Ik ben niet zo. Hij beloofde me heel wat spullen. Ik weet niet hoe het is gebeurd. Ik ben gewoon dolgedraaid mevrouw. Ik weet het echt niet, Het is twee keer bij hem in de auto gebeurd", zei de tiener zenuwachtig.

Gregory D. vertelde de rechter dat het slachtoffer niet zo onschuldig is als hij zich voordoet. "Hij moet toegeven dat hij ook homo is. Hij wilde ook." De magistraat reageerde verschrikt hierop en vroeg hem om op zijn woorden te letten. "Je hebt lef. Je zou integendeel spijt moeten hebben voor dit wat je met die jongen hebt gedaan. Je hebt een vrouw en bent nog erbij vader van drie kinderen. Je bent verschrikkelijk! Ben je voor de vorm getrouwd? Je zou je moeten verontschuldigen." Op 16 januari doet de officier een strafvoorstel.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel