Minister Pengel stelt vertrouwen in gepresenteerd businessplan SLM

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

3 November 2018 18:02

Voor mij lezen

Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) stelt zijn vertrouwen in het door de directie gepresenteerde businessplan van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Dit gaf hij donderdag jongstleden te kennen aan het parlement. Ook president Desi Bouterse heeft geloof in het plan, merkte hij op.

In het businessplan 2018-2020 wil de national carrier een winst van USD 9,5 miljoen binnenhalen. De rode draad van het plan is dat er een eind moet komen aan het doodbloeden van het staatsbedrijf, hield Pengel het parlement voor. De SLM heeft in de afgelopen twaalf jaar verlies geleden.

Naar zeggen van de bewindsman wil de huidige directie het bedrijf terugbrengen naar de basis. De vliegmaatschappij moet teruggaan naar haar core business, namelijk het vervoeren van passagiers. Dochterondernemingen die op verlies draaien, zoals het hotel Residence Inn, worden van de hand gedaan, aldus Pengel. Voorts is hij optimistisch wat het plan betreft.

Over de verkoop van het hotel Residence Inn zei de minister dat de verkoopprocedure conform de regels plaatsvindt. Er zijn gesprekken gevoerd met de potentiële kopers. Binnen de Raad van Commissarissen zijn zaken ook besproken. Hier en daar waren er meningsverschillen. Na goed overleg zijn zaken nu op spoor gezet, vervolgde Pengel. Afgesproken is dat de verkoop van het hotel doorgaat.

Er is goed erover nagedacht alvorens het besluit is genomen om deze dochteronderneming van de hand te doen, merkte de bewindsman op. Jaarlijks moest de SLM USD 300.000 tot een half miljoen investeren om deze onderneming draaiende te houden. De 37 personeelsleden hebben na goed overleg de aangeboden afkoopregeling geaccepteerd, liet Pengel weten.

De minister gaf ook te kennen dat hij een beroep heeft gedaan op de directie van de SLM om de communicatie met de bond weer op te pakken. De meningsverschillen die zich de afgelopen periode hebben voorgedaan, kunnen niet middels het houden van persconferenties over en weer worden opgelost, aldus Pengel. De directie op haar beurt heeft hier gehoor aan gegeven.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel