Jeugdigen worden in kindvriendelijke omgeving verhoord

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

3 November 2018 16:41

Voor mij lezen
Kinderen kunnen nu verhoord worden zonder dat er andere medewerkers in de ruimte aanwezig zijn. De situatie was niet kindvriendelijk. Ze konden niet verhoord worden in een privé omgeving, waardoor de jeugdigen dichtklapten. Het Kinderfonds Unicef heeft de jeugdverhoorkamer vrijdag overgedragen aan het ministerie van Justitie en Politie.


De heropening vond plaats door justitieminister Stuart Getrouw, de Unicef vertegenwoordiger Patrick Matala en de procureur-generaal Roy Baidjnath Panday.
De jeugdverhoorkamer is gevestigd in het jeugddoorgangscentrum Opa Doeli aan de Limesgracht. Matala zegt opgetogen te zijn met het resultaat. Niet alleen een lege ruimte, maar ook de audio en visuele apparaten ter ondersteuning van het proces voor de ondervraging van de kinderen zijn aanwezig, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut.

De procureur-generaal gaf aan dat gebrek aan privacy een zorgpunt was. Hij is daarom heel blij met de samenwerking die Justitie en Politie alsook het Openbaar Ministerie, dat de trekkersrol bekleedt, heeft met Unicef. Hij hoopt dat het resultaat van de verhoor- en regiekamer moet maken dat de organisatie de samenwerking wil voortzetten, want er zijn nog meer zaken waarvoor het Openbaar Ministerie om de tafel moet met Unicef.

De minister die in de rijdende trein is gestapt, zegt ook tevreden te zijn met het resultaat. Voor het ministerie is het een stap naar de verdere ontwikkeling. Hij zei meer dan dankbaar te zijn aan Unicef voor de nodige ondersteuning in dit project.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel