Stichting 1 voor 12 doneert matrassen en medische goederen aan zorginstellingen

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

3 November 2018 16:39

Voor mij lezen

De dankbaarheid van de directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Claudia Marica-Redan, was duidelijk zichtbaar bij de donatie die Stichting 1 voor 12 gisteren heeft gedaan aan het ziekenhuis. Het gaat hierbij om een donatie van een aantal matrassen en een forse hoeveelheid aan medische verbruiksartikelen, die de stichting heeft ontvangen van de in Nederland gevestigde stichting, Suridocs.

Stichting 1 voor 12 heeft reeds enkele jaren een goede samenwerking met Suridocs, een stichting bestaande uit Surinaamse-Nederlandse artsen, die zich vanuit Nederland inzet voor Suriname. Stichting Suridocs, die onder meer ondersteund wordt door het Ziekenhuis NijSmellinghe, heeft recent een grote partij aan matrassen en medische goederen gedoneerd aan Stichting 1 voor 12. Het ligt dus in de bedoeling dat 1 voor 12 ervoor zorgt dat deze goederen verder geleverd worden aan zorginstellingen en kindertehuizen die het hard nodig hebben.

Behalve het AZP, heeft 1 voor 12 ook matrassen gedoneerd aan Esther Stichting, Huize TylTyl, Ashiana, kindertehuis NosKasitas en personen die het niet zo breed hebben.

Suridocs geeft aan dat het haar pas na ruim een jaar is gelukt om de gedoneerde goederen naar Suriname te sturen. De stichting die veel goederen gedoneerd krijgt van Nederlandse ziekenhuizen, zegt dat het toch een tijdje duurt, voordat zij de container naar Suriname kan sturen, gezien de kosten die hiermee gepaard gaan hoog oplopen. “We hebben veel te donoren, maar de kosten voor transport naar Suriname zijn te hoog.” Desondanks is het bestuur van Suridocs ook tevreden dat deze donatie eindelijk is aangekomen en het is de donateurs en vrijwilligers die hier een bijdrage aan hebben geleverd, zeer erkentelijk voor.

Met behulp van Harry Balgobind en Surifonds is het stichting Suridocs gelukt de eerste container naar Suriname te verschepen. Daarnaast is Suridocs ook dankbaar voor de inspanningen van Sulivan Thomas die het transport van de matrassen binnen Europa en van de container heeft gecoördineerd.

Het bestuur geeft aan dat het nu nog een container met medische goederen te vullen heeft, die vervolgens ook naar Suriname verscheept zal worden. In de tweede container die nu gevuld wordt, worden er naast medische goederen ook stapelbedden en de onderdelen daarvan geplaatst voor kindertehuizen.

De voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale, erkent dat er een goede samenwerking bestaat met stichting Suridocs. Hij wees erop dat het in de bedoeling ligt dat de volgende containers met goederen, ook via 1 voor 12, verder gedoneerd zullen worden aan behoeftige zorginstellingen en kindertehuizen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel