‘Niet genoeg bewijs in zaak terreurverdachten’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

31 Oktober 2018 14:19

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Bij de voortgang van de rechtszaak tegen de terreurverdachten Naser I. en Raoul A. heeft de vervolgingsambtenaar Zamier Phierkhan die woensdag als getuige verscheen verklaard dat er niet genoeg bewijs is dat de broers van plan waren om aanslagen in Suriname te plegen.

De mannen staan terecht voor het ronselen van strijders voor de Islamitische Staat(IS) en het doen van voorbereidingshandelingen om terroristische aanslagen te plegen in Suriname. De vervolgingsambtenaar moest van kantonrechter Cynthia Valstein Montnor  voor de laatste keer verschijnen als getuige.

Hij is al een paar keren gehoord door de magistraat. De agent is lid van het team van de Forensische Opsporing van Politie. De rechter vindt het niet nodig om meer getuigen te horen. De fase van getuigenverhoor in de zaak is met dit verhoor afgesloten. De zaak wordt op 28 november verder behandeld. Advocaat Murwin Dubois heeft gisteren gedurende de hele voortgang van de strafzaak tegen Naser I. en Raoul A. vragen gesteld aan de getuige aan de hand van vijf lijvige dossiers.

 

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel