Pollack stopt als dc

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

31 Oktober 2018 13:02

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Remy Pollack houdt het voor gezien als districtscommissaris (dc). Begin januari gaat hij met verlof met daarop aansluitend zijn pensionering. “Ik heb meer dan honderd verlofdagen; ik ga het dan wat rustig aandoen”, zegt de burgervader die sinds juni 2014 dc is.

Zijn eerste standplaats was Commewijne. Pollack, tot aan zijn benoeming tot dc vier jaar geleden topper van de NPS, heeft sinds maart 2017 het beheer over het districtscommmissariaat Paramaribo Zuidwest. Hij zegt geen andere beleidspost aangeboden gekregen te hebben. "Ik ben wel bereid om in een andere functie te dienen als dat aan me wordt gevraagd", zegt Pollack. Of hij door de NDP gekandideerd zal worden op de DNA-lijst bij de verkiezingen van 2020, is hem niet bekend. "Als de partij me vraagt, zal ik geen nee zeggen."

Hij brengt in herinnering dat hij als NPS'er drie keer - 2000, 2005 en 2010 - heeft meegedongen naar een DNA-post, maar nooit is gekozen. Hoewel hij in 2005 veel stemmen (2.026) had behaald, liep hij toch de boot mis. "Ik had nog 82 stemmen nodig om gekozen te worden", herinnert hij zich.

Pollack stond bij die verkiezingen op de derde plek van de Nieuw Front-lijst voor Commewijne. Chandernath Tilakdharie (VHP), Ronny Tamsiran en Hendrik Sakimin (beiden Per­tjajah Luhur) werden toen gekozen. Tilkakharie stond op de eerste plek, terwijl Tamsiran en Sakimin gekandideerd waren op respectievelijk de tweede en vierde plaats. Sakimin werd met voorkeursstemmen gekozen.

De bedoeling was dat hij bij de verkiezingen van 2015 door de NPS gekandideerd zou worden in Paramaribo. Pollack, die in Commewijne woont, had zich toen ingeschreven in Paramaribo. "Toen ik in 2014 dc werd, heb ik me uitgeschreven en ben weer ingeschreven in Commewijne", vertelt hij. Kort nadat hij burgervader werd, deed hij de overstap naar de NDP.

Pollack, die op 24 juni 2020 zestig jaar wordt, was eerder hoofdinspecteur van Onderwijs. Op die afdeling heeft hij gewerkt van 1993 tot 2014. Eerder was hij vanaf 1982 schoolleider.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel