Jogi maakt zich zorgen over veiligheid onder de markt

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

31 Oktober 2018 00:22

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Een bericht waarbij wordt vermeld dat de politiepost op de Centrale Markt is opgeheven en de ruimte is toegewezen aan een verkoper, is volgens marktmeester John Lecton niet waar. “De agenten zijn nog steeds hier.”

Het hoofd van de voorlichtingsafdeling van de Politie, Humphrey Naarden, kan bevestigen noch ontkennen of de politie nog op de markt is. "Zo een besluit wordt op beleidsniveau genomen en alleen de korpschef kan daarover mededelingen doen." Echter, de waarnemend korpschef is met verlof en kon niet door de Ware Tijd worden bereikt voor commentaar. 

VHP-parlementariër Mahinder Jogi vertelt aan de krant dat hij informatie over het vertrek van de politie heeft. "In het verlengde van de informatie die ik heb, is dit aan de orde gesteld. Er zijn bepaalde dingen die daar gebeuren. De minister van Regionale Ontwikkeling heeft toegezegd dat hij de zaak zal onderzoeken." De parlementariër zegt dat hij het onderzoek van de bewindsman afwacht en ervoor zal pleiten dat de veiligheid op de markt niet in gedrang komt.

Jogi maakt zich vooral zorgen, omdat er veel geld in omloop is bij de Centrale Markt aan de Waterkant. "Wij weten dat de veiligheid in het land in het geding is. Als wij geen agenten hebben op bepaalde plekken zullen zij er niet op kunnen inspelen als er iets misgaat. Criminelen kunnen dan zo makkelijk toeslaan en gaan er dan vandoor. Misschien past de aanwezigheid van politiemannen niet in de strategie van de marktleiding, maar de agenten moeten overal te zien zijn."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel