Regering gaat voor integrale veiligheid in 2019

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

31 Oktober 2018 00:00

Voor mij lezen

Het Korps Politie Suriname (KPS), het Nationaal Leger (NL) en het Bureau Nationale Veiligheid van het Kabinet van de President zullen samenwerken als het gaat om de veiligheid op het Surinaamse grondgebied. Dit staat in de conceptbegroting van het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol) voor het dienstjaar 2019.

Ter verhoging van de integrale veiligheid zullen concrete projecten met tastbare fysieke resultaten en beleidsproducten uitgevoerd worden. De samenwerking zal geïntensiveerd worden met de Militaire Politie, douane, afdeling Recherche, Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD) en overige beveiligings-, buurt- en bewakingsorganisaties.

In het kader van het herstel van het politiegezag en toezicht in het binnenland en de kustvlakte wordt de bewaking verscherpt. Ook moeten de politieposten gerenoveerd worden. Met het oog op de criminaliteitsbestrijding moet het KPS beschikken over een geavanceerd telecommunicatiesysteem.

Teneinde een voortdurend kwalitatief hoogwaardige politiezorg aan de gemeenschap te kunnen bieden, zijn de volgende projecten voorbereid, namelijk: de bestrijding van de criminaliteit te water, het afbouwen van het Hoofdbureau van Politie en de overige posten, het opzetten van een geautomatiseerd (basis)informatiesysteem waarop alle in Paramaribo gevestigde posten aangesloten zullen worden, het voorbereiden en uitvoeren van diverse criminaliteitsbestrijdingsprojecten, betreffende onder andere inbraakbestrijding, verkeersveiligheid, drugsbestrijding, aanpak van overvallen, berovingen, huiselijk geweld en illegale mijnbouw.

Voorts het voorbereiden en uitvoeren van projecten ter bestrijding van mensenhandel en -smokkel alsook het versterken en verder professionaliseren van de technische recherche door onder andere de opzet van een forensisch opsporingsgebouw.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel