Japan ondersteunt visserijsector van Suriname

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

26 Oktober 2018 21:08

Voor mij lezen
Tijdens het bezoek van de niet residerende ambassadeur van Japan, Misuhiko Okada aan Suriname, heeft de ondertekening van de ’Exchange of Notes’, die aansluit op het ‘Economic and Social Development Programma’ van Japan, plaatsgevonden. Japan zal hulp verlenen bij het versterken van de visserijsector in Suriname. Okada heeft woensdag in dit verband visserijgebieden in de districten Nickerie en Saramacca bezocht.

De gasten hebben zich onder begeleiding van directeur Djoemadie Kasanmoesdiran van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de Honorair Consul van Japan, Jayant Padarath, georiënteerd op enkele plekken waar er visserijactiviteiten worden ontplooid.

In Nickerie heeft de delegatie een bezoek gebracht aan de visverkoopstanden van de Centrale markt en het Visserij Centrum dat nog niet operationeel is. Ook aan de Mobiele Bloed Bank Unit, die door Japan is gedoneerd, is een bezoek gebracht. Hierna is Boskamp aangedaan en is de aanlandingsplaats van dit vissersdorp bezichtigd, meldt LVV, via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Suriname exporteert voornamelijk garnalen, Surimi (visgehakt) en op kleine schaal vis, naar Japan. Dat land heeft enkele jaren geleden ondersteuning verleend aan Suriname bij de opzet van het Visserij Centrum Commewijne (VCC) en de Small Scale Fisherie Centre te Bethesda. Tijdens de renovatie van het VCC in 2010 heeft Japan ook de nodige medewerking verleend.

Japan heeft voor de versterking van de Surinaamse visserijsector een bedrag van ruim US$3,5 miljoen geschonken. De versterking is gericht op onder andere de aankoop van benodigdheden voor de bevolkingsvisserij en ijsfabrieken voor opslag en koeling van vis, meldt LVV.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel