Man opgepakt in verband met verdachte pakketjes VS

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

26 Oktober 2018 19:08

Voor mij lezen

WASHINGTON - De Amerikaanse autoriteiten hebben een man gearresteerd in verband met de mogelijke bompakketjes die de afgelopen dagen naar topdemocraten, voormalige hoge Amerikaanse functionarissen en prominente critici van president Donald Trump zijn gestuurd. Het zou gaan om een 56-jarige man die eerder werd gearresteerd voor terrorisme. De president heeft inmiddels zelf gereageerd. „Deze daden zijn verachtelijk.”

De verdachte is door de FBI opgepakt in de buurt van Miami. Volgens Fox News gaat het om een 56-jarige man uit New York die nu in Aventura (Florida) woont. Het tv-station noemt zijn naam, schermend met 'hooggeplaatste bronnen binnen het onderzoeksteam': Cesar Sayoc. 

President Trump heeft inmiddels gereageerd: "Dit is geweldig werk van de autoriteiten. Deze terroristische daden zijn verachtelijk en horen niet bij ons land. We moeten politiek geweld niet laten wortel schieten in de VS", aldus de president, die door tegenstanders wordt beticht van haatzaaien en opruiing tegen media als CNN en tegenstanders als Clinton. "Ik zal als president er alles aan doen dit geweld te stoppen", besloot Trump. Telegraaf.nl

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel