Rusland: ‘Wij blijven geloof hebben in ons rechtssysteem’

Shoeket logo

Bron: De West

25 Oktober 2018 23:00

Voor mij lezen

Het Openbaar Ministerie heeft afgelopen dinsdag de reconstructie uitgevoerd van de beschieting op het hoofdkantoor van de NPS. De reconstructie heeft ongeveer anderhalf uur geduurd. De NPS-leden die tijdens de beschieting in het gebouw waren, zijn eveneens gehoord. Het gaat in dezen om Ivanildo Plein, Audrey Tjin A Ngi, Dayene Eli en Sergio Lagadeau.

NPS-voorzitter Gregory Rusland, zegt desgevraagd over het voorlopig onderzoek, dat de groene partij geloof blijft hebben in ons rechtssysteem. Volgens hem is de zaak in goede handen bij het Openbaar Ministerie. De NPS heeft een beroep gedaan op  procureur-generaal Roy Badjnath Panday, om een diepgaand onderzoek in te stellen. Rusland geeft aan dat hij uitkijkt naar de afronding van het onderzoek en het resultaat.

Verschillende politieke partijen hebben het schietincident op het hoofdkantoor van de NPS afgekeurd. Rusland vertelt dat gezien de omstandigheden waaronder het incident zich heeft voorgedaan, gevraagd is naar een diepgaand onderzoek.

Hij vertelt dat de militair een restaurant aan het bewaken was. Het restaurant is twee panden verwijderd van het NPS-hoofdkantoor. Dat er ‘toevallig’ tijdens de dienstwisseling voor het NPS-hoofdkantoor een schietincident plaatsvindt, is volgens Rusland geen zuivere koffie. Hij vertelt dat de partij de afgelopen drie maanden vaker activiteiten heeft gehad op het hoofdkantoor. Gelukkig was erop de dag van het schietincident geen activiteit.

“Wij moeten alert blijven”, benadrukt Rusland. De NPS neemt, gezien de huidige politieke situatie in ons land en op basis van haar ervaringen, geen genoegen met de verklaring dat het slechts om een incident gaat. Hij geeft aan dat hetzelfde gebeurd kon zijn in een vol hoofdkantoor, dan hadden er gewonden en zelfs doden kunnen vallen. Hij benadrukt dat wij calamiteiten moeten voorkomen. Het is nog niet duidelijk wanneer het Openbaar Ministerie het onderzoek zal afronden. De reconstructie stond gepland voor maandagmorgen, maar werd verschoven vanwege de aanwezige pers.

door Johannes Damodar Patak

 

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel