Natio op trainingskamp in de VS

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 Oktober 2018 22:52

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De nationale seniorenvoetbalselectie is van 8 tot 15 november op trainingskamp in de Verenigde Staten. Volgens bondscoach Dean Gorré is het van eminent belang dat het nationale team bij elkaar komt om zich gedegen voor te bereiden op de Concacaf Nations League-ontmoeting van 17 november tegen Jamaica. Natio speelt op 11 november een oefenwedstrijd tegen Naples United, dat uitkomt in de semiprofessionele National Premier Soccer League.

Gorré: "Gelukkig zijn die middelen aanwezig om dit te kunnen bewerkstelligen." Dankzij financiële middelen van de Wereldvoetbalbond (Fifa) kan het nationale team zich voortaan op regelmatige basis internationaal meten. De technische staf heeft het spel van de Jamaicanen inmiddels bestudeerd. De eilanders zijn heel sterk en atletisch. "Ze hebben veel energie, zijn conditioneel sterk en goed aan de bal. We moeten met de juiste mentaliteit en tactiek deze wedstrijd tegemoet gaan, omdat Jamaica geen klein voetballand is", benadrukt de bondscoach.

Gorré wijst erop dat de Jamaicanen al jaren bij elkaar zijn. "Er is dus voldoende ervaring in de ploeg, waardoor zij slim kunnen spelen." Ondanks de gevaren van de tegenstander gelooft Gorré dat Suriname met de juiste aanpak een goed resultaat kan behalen. De oefenwedstrijd tegen Naples United zal daarom heel tactisch georiënteerd zijn. De oefenmeester wil over een fitte selectie beschikken.

De fysiotherapeut en de artsen zetten zich volledig in om de spelers fit te houden. "We hebben Dimitri Apai al verloren; we willen niet meer spelers kwijtraken." Er bestaan twijfels over de deelname van Ivanildo Rozenblad, die al geruime tijd met een enkelblessure aan de zijlijn staat. De U20-selectie zal vanaf 1 november ook in de VS actief zijn tijdens het Concacaf-kampioenschap. Volgens Gorré bevinden de nationale teams zich op aparte locaties in Miami, maar zullen de senioren de U20-ploeg de nodige ondersteuning geven.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel