Guyana Tennis Cup 2018 gaande in de Dolfijn

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

25 Oktober 2018 22:34

Voor mij lezen
De Guyana Tennis Cup 2018 is gisteren gestart in de Dolfijn. Het inter-Guyanese jeugdtoernooi wordt georganiseerd door de Surinaamse Tennisbond (STB) en duurt tot en met 27 oktober. Aan dit toernooi participeren Suriname, Guyana en Frans- Guyana. Minister van Sport- en Jeugdzaken (S&J), Lalinie Gopal, zei er trots op te zijn dat Suriname als gastland mag optreden.

Diego van der Zwart, voorzitter van de STB, deelt deze trots. Het is volgens hem de bedoeling om de relatie tussen de drie Guyana’s te versterken. Hiernaast wordt de tennissport ook ontwikkeld op wedstrijdniveau. Hij is sponsoren dankbaar die hebben geholpen bij de voorbereiding van dit toernooi en hoopt op een succesvolle afronding.

Suriname is voor het laatst in 2015 kampioen geworden van de Guyana Cup, zegt de voorlichting van S&J, via het Nationaal Informatie Instituut. Aan het inter-Guyanese tennistoernooi doen jongeren onder de 12, 14 en 18 jaar, in de categorieën single en double, mee. De wedstrijden worden elk jaar in een van de participerende landen gehouden.

Gopal zegt dat het feit dat Suriname optreedt als gastland, past in het kader van het beleid van het ministerie, waarbij zij het sporten promoot en faciliteert om op nationaal en internationaal niveau beter te presteren. Dit tennistoernooi is voor haar een voorbeeld van een internationale samenwerking op sportgebied. Zij heeft alle sporters bemoedigd om sportiviteit en eerlijkheid hoog in het vaandel te houden, meldt S&J.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel