Dc Yvonne Pinas wil waterproblematiek Matawai aanpakken

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

25 Oktober 2018 19:53

Voor mij lezen

De districtscommissaris van Matawai, Yvonne Pinas, die twee dagen geleden terug is naar haar ressort, het Matawai-gebied, wil nu haar volledige aandacht besteden aan het gebied zoals de waterproblematiek aldaar. De dorpelingen van Matawai beschikken niet over schoon drinkwater. Er zijn wel voorzieningen aangelegd in de dorpen, maar het watersysteem is niet aangesloten op het waternetwerk.

Pinas meldt verder dat er vanuit de regering naar mogelijkheden wordt gekeken hoe de stroomvoorziening te garanderen. Al maanden zijn de bewoners van dit gebied in het donker. Vanuit de overheid wordt er geen brandstof meer aangeleverd. Hierdoor kan de elektriciteit niet worden opgewekt.

De dorpelingen hadden gisteren een krutu gehouden te Pusugrunu waar de granman van de Matuariers, Lesley Valentijn, resideert. Op uitnodiging van de dorpelingen was dc Pinas ook aanwezig. Tijdens de bijeenkomst hebben zij van gedachten gewisseld over de problemen in het gebied.

Pinas geeft in gesprek met Suriname Herald aan, dat de krutu niet van haar komt, maar van de bewoners in het gebied zelf. “Het is altijd goed om te gaan luisteren naar de mensen hun problemen,” geeft de burgermoeder aan.

De dc is vanaf dinsdag met de werkzaamheden gestart in het gebied. Samen met de bewoners aldaar wil zij werken aan de ontwikkeling van het gebied. De waterproblematiek in het gebied geniet momenteel prioriteit.

Eerder dit jaar hadden de Matuariers actie gevoerd om de aandacht van de regering te krijgen voor de problemen in het gebied. De dorpelingen waren ontevreden over de manier hoe er werd omgegaan met bepaalde zaken.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel