Guyana Tennis Cup geopend

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 Oktober 2018 18:52

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Guyana Tennis Cup 2018 is woensdag in de Dolfijn geopend door minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken. Het inter-Guyanese jeugdtoernooi wordt georganiseerd door de Surinaamse Tennisbond (STB) en duurt tot en met 27 oktober. Aan dit toernooi doen jonge tennissers mee uit Suriname, Guyana en Frans-Guyana, aldus het NII donderdag in een persbericht.

STB-voorzitter Diego van der Zwart vindt het een eer om gastland te zijn voor het jeugdtoernooi. Het is volgens hem de bedoeling om de relatie tussen de drie Guyana's te versterken en de tennissport op wedstrijdniveau te ontwikkelen. Van der Zwart is de sponsoren dankbaar die hebben geholpen bij de voorbereiding van dit toernooi en hoopt op een succesvolle afronding. Suriname is voor het laatst in 2015 kampioen geworden van de Guyana Cup.

Minister Gopal is trots op de gelegenheid die Suriname heeft gekregen om gastland te zijn voor het toernooi. Zij noemt dit tennistoernooi een voorbeeld van een internationale samenwerking op sportgebied. Ze drukt de sporters op het hart om sportiviteit en eerlijkheid hoog in het vaandel te houden. In dit toernooi participeren jongeren in de leeftijdsgroep 12 tot 18 jaar, in de categorieën single en double.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel