Majoor Bisschop: bepaalde soort muziek beïnvloedt jongeren negatief met als gevolg opsluiting

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Majoor Milton Bisschop van het Korps Politie Suriname afdeling Voorlichting Jeugdzaken zegt in gesprek met Suriname Herald dat er onlangs tieners zijn aangehouden door de politie die gedreven worden door een bepaalde muziekstijl die hen negatief beïnvloedt.

De tieners hebben de negatieve boodschap van de artiesten letterlijk overgenomen. Zij hebben zich schuldig gemaakt aan diefstal middels geweld. Het gevolg hiervan is dat ze worden opgesloten. Het gaat hier om een Surinaamse artiest wiens muziek jongeren aanleiding geeft tot negatief gedrag.

Bisschop zegt verder, dat hij al voorbereidingen treft om ook met de groep van Surinaamse artiesten te praten. De boodschap, die aan de jongeren gegeven wordt, moet positief zijn, stelt hij. Artiesten typeert hij als de boodschappers van informatie, die middels muziek de samenleving bereikt.

Hij doet een beroep op de artiesten om zoveel als mogelijk muziek met een positieve boodschap te lanceren, waarbij er rekening wordt gehouden met de jonge volgers, die vaak genoeg het onderscheid tussen goed en kwaad nog niet kunnen maken.

Op ouders doet Bisschop een beroep, om betrokken te zijn bij hun kinderen. “Weet naar wat uw kind luistert,” geeft hij als boodschap mee.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait