RGD start schoolonderzoek op scholen te Houttuin en omgeving

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

25 Oktober 2018 16:38

Voor mij lezen

De Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft vandaag een aanvang gemaakt met een schoolonderzoek op OS Houttuin 1. Dit onderzoek volgt na de enorme rookontwikkeling die afkomstig was van de vuilnisbelt te Ornamibo.

Deze school was gedurende die periode gesloten vanwege de stank en rookontwikkeling gedurende de dag. Met dit onderzoek wil de RGD samen met het Ministerie van Volksgezondheid vroegtijdig complicaties ontdekken, zodat er opgetreden kan worden in geval die zijn geconstateerd bij de pupillen.

De districtscommissaris (dc) van Wanica, Audrey Hankers, die ook aanwezig was, geeft tegenover Suriname Herald te kennen blij te zijn met dit moment. Deze screening is volgens de burgermoeder nodig om vroegtijdig complicaties te ontdekken.

De RGD-arts, Aloysius Koendjbiharie, zegt ook in gesprek met Suriname Herald dat de screening een doel heeft. Tijdens de screening krijgen de leerlingen ook tips mee. De ouders van de pupillen hebben toestemmingsbriefjes ontvangen. Indien een ouder geen toestemming verleent voor de screening, dan gebeurt die ook niet, geeft de arts te kennen. Als er complicaties te merken zijn, dan wordt zo een kind na de screening verwezen een specialist.

Ook de leerlingen van de voj- en vos-scholen in buurt zullen worden gescreend, merkt Hankers op.

De algemeen directeur van de RGD, Edwin Noordzee, stelt dat de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, een nationale commissie heeft samengesteld bestaande uit personen van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en de RGD.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel