Oesman Wangsabesari toegelaten als DNA-lid

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

“Dat verklaar ik, beloof ik,” met deze woorden heeft Oesman Wangsabesari (NDP) zijn belofte gedaan als parlementariër vandaag in De Nationale Assemblee (DNA). Hij volgt Stephen Tsang op die nu de scepter zwaait op het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T).

Het is gebruikelijk dat na de eedaflegging van het beëdigde DNA-lid, het parlement een vergadering belegt. Tijdens deze vergadering worden de geloofsbrieven onderzocht en indien goed bevonden, wordt de voorzitter geadviseerd om deze personen toe te laten tot het parlement.

Speciaal hiervoor worden er commissies van ‘Onderzoek van Geloofsbrieven’ ingesteld. Deze commissies onderzoeken de geloofsbrieven van het assembleelid. Uit elke commissie wordt een voorzitter aangewezen die in commissieverband de persoonlijke dossiers met de geloofsbrieven naar juistheid en de wettelijke vereisten onderzoekt.

De voorzitter van de commissie, Amzad Abdoel (NDP), gaf op zijn beurt aan dat uit de overgelegde stukken van Wangsabesari is gebleken dat die beantwoorden aan de voorschriften zoals die gesteld zijn in de grondwet. Nadat zijn geloofsbrieven goed werden bevonden, werd hij naar zijn aangewezen plek in de vergaderzaal begeleid.

DNA-voorzitter Jennifer Geerling-Simons heeft Wangsabesari verwelkomd en geeft aan dat hij eerder al zijn bijdrage heeft geleverd in het parlement. Daarom hoeft zij hem niet te vertellen wat het werk inhoudt en wat de moeilijkheden zijn die hij zal tegenkomen.

Het is de tweede keer dat de parlementariër zitting neemt in DNA. Wangsabesari heeft tijdens de vorige regeerperiode (2010-2015) als lid van de partij Kerukanan Tulodo Pranatan Ingil (KTPI) in de Mega Combinatie deel uitgemaakt van de toenmalige coalitie in het parlement.

Wangsabesari koos ervoor om een eigen partij op te richten namelijk Nieuwe Stijl KTPI (NSK) en onder de paraplu van de Nationale Democratische Partij (NDP) deel te nemen aan de verkiezingen in 2015. Hij kreeg slechts 370 stemmen op nummer 14 in Paramaribo.

Vishmohanie Thomas

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait