Bouterse, Erdogan, Orban en Maduro roepen vrouwen op meer kinderen te krijgen

Gepubliceerd op:

Ingezonden

Lees voor mij

2014: President Bouterse: ga meer kinderen maken

President Desi Bouterse roept Surinamers op om meer kinderen te gaan verwekken. Tijdens de in Albina gehouden NDP-massameeting zei Bouterse dat Surinamers meer kinderen moeten gaan verwekken om ook meer te genieten van de rijkdommen van Suriname.
“Kinderbijslag wordt mogelijk in 2015 verhoogd.” Deze mededeling deed president Bouterse in Albina. Bouterse zei dat hij vanaf de schoolbanken hoort dat er 500.000 mensen in Suriname wonen. “Wilt u me zeggen dat we geen kinderen kunnen maken. Wilt u me zeggen dat we niet groeien in dit land? Ik roep u op om kinderen te maken. Omdat jullie kinderen gaan maken, ga ik de kinderbijslag verhogen. Laten jullie die kinderbijslag niet voor de Filipijnen en Haïtianen die straks hier komen werken. We gaan het zeker voor u doen, omdat het belangrijk is.”

Bron: Suriname Herald d.d. 21 december 2014, link

Noot: de Algemene Kinderbijslag (AKB) werd in 2011 opgetrokken van SRD 3 naar SRD 30 en vervolgens weer in 2015 verhoogd naar SRD 50 per maand per kind.

Quote: “Bouterse zei dat Surinamers meer kinderen moeten gaan verwekken om ook meer te genieten van de rijkdommen van Suriname.”

NRC Handelsblad d.d. 23/2/2018: “Vriend en vijand zijn het erover eens dat de corruptie in Suriname nog nooit zo omvangrijk was, zelfs niet in de jaren 80 tijdens de Bouterse-dictatuur. Het gaat onder meer om verlening van goudconcessies, toewijzing van grondrechten en verstrekking van overheidsopdrachten, vaak ter waarde van miljoenen euro’s. Vooral goudconcessies – toekenning van rechten op een gebied voor goudexploratie en -exploitatie – zijn vaak tientallen miljoenen euro’s waard. Sinds het aantreden in 2010 van Desi Bouterse als democratisch gekozen president heeft Suriname trekken gekregen van een kleptocratie (een regering van dieven).

"Het is een maffiasysteem", zegt Marten Schalkwijk van de Anton de Kom Universiteit onomwonden. Zo'n tien families hebben voor één à twee miljard euro geroofd."Ze hebben goede relaties met de politieke top of behoren daar zelf toe."

2017: Erdogan wil dat Europese Turken minstens vijf kinderen krijgen
De Turkse president Erdogan heeft zijn in Europa levende landgenoten opgeroepen meer kinderen te nemen om zo de invloed te vergroten. Neem niet drie, maar vijf kinderen'', zei hij tijdens een campagnebijeenkomst in Eskisehir in het westen van Turkije.
Bron: Algemeen Dagblad d.d. 17 maart 2017

2019: Hoe Orbán de Hongaarse vrouwen aanmoedigt om meer kinderen te krijgen

Hongarije telt nog geen 10 miljoen inwoners. Dat aantal moet omhoog, vindt premier Orbán, ook vanwege de krapte op de arbeidsmarkt. Dus belooft hij grote gezinnen financiële voordelen.
Bron: De Volkskrant d.d. 4 juni 2019

2020: Venezolaanse president roept vrouwen op veel kinderen te baren

De Venezolaanse president Maduro roept vrouwen op veel kinderen te baren om zijn land een impuls te geven. De afgelopen jaren zijn miljoenen (ongeveer vier miljoen) mensen het land ontvlucht om te ontsnappen aan de economische crisis. Volgens Maduro kunnen veel nieuwe baby’s de bevolkingsaantallen weer op peil brengen.
De president maakte de opmerking tijdens een op televisie uitgezonden evenement waar hij een vrouw bedankte die zes kinderen op de aarde had gezet: “Iedere vrouw moet zes kinderen krijgen. Laat ons land groeien!”

Bron: Suriname Herald d.d. 5 maart 2020, link


Ahmad Jhawnie

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (16)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait