'Bolsonaro stuurt leger naar bosbranden Amazonegebied'

Gepubliceerd op:

Ingezonden

Lees voor mij

“De Braziliaanse president Bolsonaro stuurt het leger naar het Amazonegebied in de strijd tegen de bosbranden. Die beslissing volgt na grote internationale druk op de president, omdat hij te weinig zou doen tegen de branden.

Militairen worden per direct naar de brandhaarden gestuurd voor minimaal een maand, blijkt uit een presidentieel decreet. Ook krijgt de brandweer beschikking over extra materieel vanuit de federale overheid.”

Bron: Suriname Herald d.d. 24 augustus 2019, link

Breaking news

Bouterse stuurt leger naar brandhaarden binnenland Suriname

PARAMARIBO, 27 augustus 2099 - De Surinaamse president Bouterse stuurt het leger naar het binnenland in de strijd tegen belastingontduiking. Die beslissing volgt na grote druk van DNA op de president om de inkomstenkant van de begroting met belastinginkomsten te verhogen.

In reactie op de troonrede van president Bouterse op 1 oktober 2018, zei ex-parlementariër Ronny Asabina dat de regering-Bouterse belastinglui is net als voorgaande regeringen.

“De overheid loopt misschien wel honderden miljoenen Surinaamse dollars mis als gevolg van de onoverzichtelijke situatie op de goudvelden en de hardnekkigheid van goudzoekers om de belastingautoriteiten te mijden. De chaos brengt overigens niet alleen financieel nadeel voor de Staat, maar berokkent ook veel schade aan het milieu”, stond in een artikel op de website Nospang.com.

In een artikel in Dagblad Suriname d.d. 5 september 2018, adviseert organisatie- en managementdeskundige Stanley Zaalman de Staat om de Belastingdienst op korte termijn te hulp te schieten bij de inning van belasting bij de goudzoekers. Volgens Zaalman is de inschakeling van militairen voor assistentie van de Belastingdienst een zedelijk en wettelijk geoorloofde daad, omdat de goudzoekers in het binnenland erop uit zijn de rechten van de Staat te verkorten c.q. ze maken de normale belastingheffing geheel of gedeeltelijk onmogelijk.

Aldus meldt het Algemeen Surinaams Persbureau (ASP) uit betrouwbare bronnen rondom het politburo van president Bouterse.

Gerelateerd artikel: ‘Bouva pleit voor strafrechtelijke vervolging verspreiders nepnieuws’ op Suriname Herald d.d. 18 augustus 2019, link

Ahmad Jhawnie

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (21)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait