De Global Honesty Index 2019

Gepubliceerd op:

Ingezonden

Lees voor mij

De Global Honesty Index waarin de eerlijkheid in de wereld wordt gemeten, werd in juni 2019 vrijgegeven.

Het onderzoek werd in 355 steden in veertig landen uitgevoerd. Ruim 17.000 portefeuilles (portemonnees) met of zonder geld en steeds drie kaarten met gegevens van de eigenaar, een inkooplijstje en sleutels werden gebruikt.

De portefeuilles werden bij balies van banken, hotels of zelfs politiekantoren achtergelaten. Opmerkelijk is dat hoe hoger het bedrag in de portefeuille, hoe meer kans dat de "vinder" het teruggaf. Reden daarvan is dat mensen gemakkelijker het gevoel hebben iets te stelen wanneer een gevonden voorwerp waarde heeft.

Het sociaal experiment kostte 600.000 dollar. De Scandinavische landen en Zwitserland voeren de lijst aan terwijl Kazachstan (37), Peru (38), Marokko (39) en China (40) helemaal onderaan staan.

Bron: bladna.nl .d.d. 24 juni 2019, link

Voor de 40 landen waar het onderzoek werd uitgevoerd, zie Appendix aan het einde van dit artikel.

Zayd vertelde dat aan de profeet Mohammed werd gevraagd wat te doen als een persoon zijn geldbuidel (portemonnee) verliest en iemand vindt het. De profeet zei: “Check aan de hand van de inhoud of het (de identiteit) te achterhalen is wie de eigenaar is. Maak het bekend gedurende een jaar. Als niemand het opeist, houd het nog even aan, omdat het als een vertrouwen is in jouw handen. Als de eigenaar komt opdagen, geef het aan hem terug.”

Ahmad Jhawnie

Appendix

appendix

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (20)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait