Boek ‘Het menselijk getij: hoe demografie de moderne wereld heeft vormgegeven’

Gepubliceerd op:

Ingezonden

Lees voor mij

Samenvatting boek

‘Het menselijk getij’ van Paul Morland is het eerste populairwetenschappelijke boek dat laat zien dat bevolkingsgroei en -krimp een cruciale factor zijn in bijna alle grote wereldwijde verschuivingen van de moderne tijd. Wat hebben de opkomst van het Britse Rijk, de machtsgreep van Hitler en de Arabische Lente met elkaar gemeen? In alle gevallen was er sprake van een bevolkingsexplosie die het mogelijk maakte een leger op te richten en nieuw land te veroveren en te bewonen, en van een interne markt die groeide als kool. Het belang van demografie kan moeilijk worden overschat. Elke ontwikkeling sinds de opkomst van de Industriële Revolutie kan erdoor worden verklaard. De originele geschiedenis van ‘Het menselijk getij’ biedt een eenvoudige doch briljante theorie om de politieke ontwikkelingen van de afgelopen tweehonderd jaar te verklaren: de macht van het getal.

Bron: https://www.goodreads.com/book/show/47323542-het-menselijk-getij

Over Paul Morland

Dr Paul Morland is associate research fellow at Birkbeck College, University of London and a renowned authority on demography. A French speaker with dual German and British citizenship, Paul was educated at Oxford University, and was awarded his PhD from the University of London.

Uit Knack d.d. 17/8/2019 het volgende citaat.

“Demografie bepaalt voor een groot deel het succes en de mislukking van volkeren, maar is notoir moeilijk bij te sturen. De Brit Paul Morland waagt zich aan enkele voorspellingen. Europeanen wacht een armoedige oude dag en een failliete overheid, en de VS zijn een wereldrijk op z'n retour.”

Link https://www.knack.be/nieuws/wetenschap/evolutie-van-de-wereldbevolking-de-grote-migratiegolf-zal-uit-egypte-komen/article-longread-1496845.html

Een van de grootste oorzaken waarom de €Uropeanen een armoedige oude dag en een failliete overheid wacht, is de massa-immigratie.

1. Paul Morland: 'De grote migratiegolf zal uit Egypte komen'

Bron: Knack d.d. 17/8/2019, link https://www.knack.be/nieuws/wetenschap/evolutie-van-de-wereldbevolking-de-grote-migratiegolf-zal-uit-egypte-komen/article-longread-1496845.html

2. “Het grootste gevaar voor Nederland is de demografische situatie in Afrika”, zei oud-Tweede Kamerlid Han Ten Broeke gisternacht (17/6/2019) in het radioprogramma ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Ten Broeke is momenteel directeur politieke zaken bij het Haags Centrum voor Strategische Studies. “Migratie is natuurlijk de achilleshiel van zo’n beetje alle politieke debatten in Europa en dat geldt ook voor Nederland. We moeten daar iets tegen doen en dat kan alleen op Europees niveau. Buitenlands beleid in Europa moet wat mij betreft buitengrenzenbeleid worden.”

Ten Broeke meent dat de demografie van Afrika een groter gevaar is dan China en Rusland.

Bron: https://wnl.tv/2019/06/18/han-ten-broeke-migratie-vanuit-afrika-is-nederlands-grootste-gevaar/

3. Dalai Lama: ‘Europa is voor de Europeanen, vluchtelingen moeten uiteindelijk weer terug’

Kort voor zijn 84e verjaardag heeft de Dalai Lama, één van ‘s werelds bekendste spirituele leiders, opnieuw gewaarschuwd dat als de migranten van de afgelopen jaren niet naar hun thuislanden worden teruggestuurd, Europa een Afrikaans moslim continent wordt.

De Dalai Lama herhaalde zijn opmerkelijke, door de Europese gevestigde orde het liefst genegeerde uitspraken in een interview met een BBC verslaggever in zijn woning in Noord India. Europa heeft in zijn ogen weliswaar de plicht om vluchtelingen te helpen, maar tevens om ze uiteindelijk weer terug te sturen.

‘De Europese landen zouden deze vluchtelingen moeten opleiden en trainen, met het doel om ze met bepaalde vaardigheden naar hun eigen land terug te sturen,’ aldus de Tibetaanse boeddhistische leider. ‘Een beperkt aantal is oké, maar heel Europa zal zo uiteindelijk een moslim land, een Afrikaans land worden – onmogelijk.’

‘Ontvang ze, help ze, onderwijs ze, maar uiteindelijk zouden ze hun eigen land moeten ontwikkelen. Ik denk dat Europa aan de Europeanen toebehoort.’

Bron: https://www.xandernieuws.net/algemeen/dalai-lama-waarschuwt-opnieuw-europa-mag-niet-moslim-worden-migranten-moeten-worden-teruggestuurd/ (28 juni 2019)

4. 'Stop massa-immigratie om verzorgingsstaat betaalbaar te houden'

Nederland kan maar heel beperkt verantwoordelijkheid nemen voor de miljoenen mensen die op drift zijn geraakt, zegt immigratie-deskundige Jan van de Beek. Nederland moet vluchtelingenverdragen opzeggen en desnoods gebieden buiten Europa leasen om vluchtelingen onder te brengen. ,,Politiek correcte mensen gaan voorbij aan het feit dat een euro maar één keer uitgegeven kan worden.’’

Van de Beek (48) is wiskundige en antropoloog en gepromoveerd in de sociale wetenschappen. Hij doet al jaren onderzoek naar de kosten van de immigratie. Dat thema ligt in de academische wereld bijzonder gevoelig, merkte hij. ,,Uit mijn onderzoek blijkt dat niet-westerse asielzoekers heel vaak in de bijstand zitten en economisch nauwelijks bijdragen. Mijn stelling is: de verzorgingsstaat wordt door de massa-immigratie onhoudbaar."

,,Wat op dit moment in de islamitische wereld en Afrika beneden de Sahara gebeurt is een demografische explosie die zijn weerga niet kent. […..] Tientallen miljoenen Afrikanen willen naar Europa komen. Als je die mensen allemaal toelaat, zoals D66 en GroenLinks willen - die geen bovengrens stellen aan het aantal vluchtelingen -, dan stort de verzorgingsstaat in. En dat kan in korte tijd gebeuren.

Bron: https://www.ad.nl/binnenland/stop-massa-immigratie-om-verzorgingsstaat-betaalbaar-te-houden~aae4b1cb/?referrer=https://www.google.com/ (27 april 2017)

5. ‘Immigranten gaan Duitsland 25 miljard kosten’

De integratie van immigranten die de afgelopen twee jaar naar Duitsland kwamen, gaat tussen de 20 en 25 miljard euro kosten. Dat schrijft het Duitse wetenschappelijk bureau Institut für Wirtschaftsforschung (Ifo) in een onderzoeksrapport over de migratiegolf van de afgelopen twee jaar. De resultaten van dat onderzoek schetsen een somber beeld.

Bron: https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/12/immigranten-gaan-duitsland-25-miljard-kosten-566734/

Ahmad Jhawnie

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (13)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait