De geavanceerde 787 Dreamliner van BOEING

Gepubliceerd op:

Ingezonden

Lees voor mij

SURINAME: 'Minister Chotkan legt uit waarom voor Dreamliner is gekozen'

De leaseperiode van de huidige Airbus A340 eindigt binnenkort. De Boeing 777 die nu geleast wordt in afwachting van de geavanceerde 787 (Dreamliner) zal voor ongeveer achttien maanden worden ingezet. Het bedrijf kiest bewust ervoor om geen andere Airbus te leasen, maar om alvast een stap vooruit te maken door de overstap te doen naar een Boeing. Het uiteindelijke doel is de Dreamliner, die veel voordelen biedt en een aanzienlijke positieve bijdrage zal leveren aan de dienstverlening van Surinam Airways. Dit legt minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) uit over de bedrijfsvoering van het luchtvaartbedrijf.

Lees verder hier op Suriname Herald d.d. 14 juli 2019, link

Gerelateerd artikel: 'Airbus verrast en teleurgesteld over besluit SLM' (8 juli 2019), link

NEDERLAND: 'KLM KLAAGT OVER KWALITEITSCONTROLE IN BOEING 787-FABRIEK'

CHARLESTON - KLM heeft bij Boeing geklaagd over de 787-fabriek in Charleston, South Carolina. De maatschappij noemt de kwaliteitscontroles daar "ver onder de acceptabele normen" en zegt zich zorgen te maken over de volgende leveringen.

Dat blijkt uit klantonderzoek van Boeing dat in handen is gekomen van de Amerikaanse krant The Post and Courier. KLM liet haar ongenoegen merken na de ontvangst van de eerste 787-10 Dreamliner in juni 2019.

Als voorbeelden van het gebrek aan goede kwaliteitscontrole noemt de maatschappij een losse stoel, ontbrekende of verkeerd geïnstalleerde splitpennen, niet volledig vastgedraaide moeren, een niet-bevestigde brandstofleidingsklem en verschillende ontbrekende onderdelen.

"Er wordt serieus getwijfeld aan de kwaliteit en het vermogen van Boeing om op tijd te leveren", aldus KLM. Het bedrijf wilde de eerste 787-10 precies 100 dagen voor het eeuwfeest in oktober feestelijk in ontvangst nemen, maar door vertraging bij Boeing ging dat niet door.

KLM wijt de slechte kwaliteitscontrole aan overwerk en onvoldoende personeel in de fabriek.

Andere maatschappijen The Post and Courier heeft ook de feedback van andere maatschappijen ingezien die zij gaven na de ontvangst van 787's uit Charleston, en daaruit blijkt dat KLM bepaald niet de ?enige is met kritiek. Etihad bijvoorbeeld noemt een recente levering "zeer slecht".

Toch zijn niet alle 787-klanten negatief. Zo spreekt United Airlines over een "uitstekende kwaliteit en klantervaring". Hainan Airlines en China Eastern Airlines tonen zich in hun reactie richting Boeing eveneens erg positief.

Lees verder hier op LUCHTVAARTNIEUWS.NL d.d. 6 augustus 2019, link

Ahmad Jhawnie

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (6)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait