Geloof in hekserij tiert welig in Afrika

Gepubliceerd op:

Ingezonden

Lees voor mij

Geloof in hekserij tiert welig in Afrika, organisaties kijken weg: 'Iedereen is bang om zelf doelwit te worden'

Onder het mom van hekserij wordt in veel Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara gecorrumpeerd, gemarteld en gemoord, maar lokale overheden én internationale hulporganisaties blijven wegkijken.

Voor de doorsnee westerling is geloof in magie een ver-van-mijn-bedshow, iets waar je lacherig je schouders over ophaalt. Maar voor veel Afrikanen is teren op bovennatuurlijke krachten om succes, geld en macht te verwerven, of om andere mensen te schaden, dagelijkse realiteit.

Bron: Knack.be d.d. 5 augustus 2019, link

De profeet Mohammed heeft gezegd:

  • "Houd je helemaal verre van twee zware vernietigers (twee zaken die je imaan/geloof vernietigen): shirk (polytheïsme) en sihr (magie/hekserij/bonu/voodoo)." (Bukhari)
  • "Wie magie/hekserij/bonu beoefent of het voor hem/haar laat doen (naar een magiër/bonuman gaat), behoort niet tot ons." (Al-Bazzaar)

Dat wil zeggen, een moslim die actief of passief aan magie/bonu/voodoo doet, is geen ware moslim.

Zie ook de Koran 2:102 over zwarte magie en witte magie.

Onder zwarte magie wordt een vorm van magie verstaan die gebruikmaakt van kwade krachten en gewoonlijk voor negatieve doeleinden aangewend wordt. Zwarte magie zou dan bijvoorbeeld toegepast worden om te doden, verwonden of vernielen of voor persoonlijk winstbejag zonder consideratie voor mogelijk nadelige gevolgen die anderen daarvan ondervinden. Bron: Wikipedia

Witte magie is magie die met goede bedoelingen wordt aangewend. Bron: Wikipedia

Ahmad Jhawnie

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (3)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait