'Mannen met baarden kosten scheergigant Gillette miljarden'

Gepubliceerd op:

Ingezonden

Lees voor mij

"De baard is weer terug in het Nederlandse straatbeeld. Niet dat hij ooit helemaal weg is geweest uiteraard, maar voor de baard in volle glorie moeten we toch echt terug tot de jaren zeventig. Beginjaren zeventig welteverstaan, de jaren waarin we het allemaal anders gingen doen en de baard een uiting was van creativiteit en linksigheid, van een progressieve levenshouding zo u wil."

Bron: De Volkskrant d.d. 17 augustus 2011, link

"Jarenlang verbannen naar het land van oude hippies en Sinterklaas, maar nu weer helemaal in: de baard maakt een spectaculaire comeback. Met dank aan George Clooney en Michael Douglas. Of zijn mannen gewoon scheermoe?

Tijdens een recente trip naar Parijs vielen ze me op: jonge kerels met baard. We hebben het niet over de nonchalante, netjes getrimde 'vergeten te scheren'-stoppelbaard of varianten op het sikje, maar over een onvervalste, dik uitgegroeide Willem Vermanderebaard.

Aan hun kleren kon je zien dat ze geen nieuwe hippies, noch religieuzen, noch fans van ZZ Top waren. Het waren hippe jonge mannen in jeans, T-shirt en sneakers. Amerikanen wel. Dat de Amerikaanse lichaamscultuur gericht is op netheid en hygiëne, maakt die volle baard des te opmerkelijker. Ze zagen er overigens lang niet slecht uit, die jongens.

Hetzelfde mag gezegd van acteur George Clooney, die voor de opnames van Syriana een wilde Saddam Hoesseinbaard had laten groeien. Hoewel die intussen weer verdwenen is, is de kiem gezaaid. Almaar meer mannen laten hun baard welig tieren."

Bron: De Morgen d.d. 8 mei 2006, link

Procter & Gamble (P&G) is de grootste producent ter wereld van huishoudelijke- en verzorgingsproducten, waaronder bekende merken als Ariel, Head & Shoulders en scheermesjes van Gillette.

'Mannen met baarden kosten scheergigant Gillette miljarden' kopte Trouw.nl op 2 augustus 2019. Ik citeer.

"De baard is al een tijdje in. En dat, samen met meer concurrentie in de markt, doet scheerreus Gillette pijn.

Er zal ongetwijfeld heel wat gefoeter plaatsvinden in het gladgeschoren hoofd van Gillette-topman Gary Coombe. Waarom moeten al die jonge mannen ineens met baarden rondlopen? Mede dankzij de veranderde sociale norm van het afgelopen decennium ziet hij de verkoop van scheermesjes verdampen. Moederbedrijf Procter&Gamble boekte deze week daarom 8 miljard dollar af van het ruim honderd jaar oude merk – the best a man can get, of niet.

Dat betekent dat de Amerikaanse multinational de toekomstige verkoop pessimistischer inziet. In 2005 betaalde P&G nog 55 miljard dollar voor het scheermerk, maar dat waren kennelijk andere, meer gladgeschoren tijden. Zo kromp de Amerikaanse markt voor scheermesjes de afgelopen vijf jaar met liefst 11 procent, blijkt uit cijfers van databureau Euromonitor."

Link artikel www.trouw.nl

Procter&Gamble boekte US$ 8 miljard af, d.w.z. US$ 8 miljard als verlies afgeschreven.

Bonusquote: "Waarom moeten al die jonge mannen ineens met baarden rondlopen?"

De Profeet Mohammed (vzmh) heeft gezegd: "Knip de snor kort (tot de rand van de bovenlip, zodat het niet in contact komt met voedsel en drank) en laat de baard groeien (draag een volle baard)."

De Profeet Mohammed heeft ook gezegd dat tien dingen behoren tot de fitrah, d.w.z. dingen die inherent zijn aan de menselijke natuur. Eén van die dingen is dat de man een (volle) baard draagt.

Ahmad Jhawnie

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (6)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait