'Lucky Luke and the Dalton brothers'

Gepubliceerd op:

Ingezonden

Lees voor mij

'Douanebond in actie tegen besluit minister Financiën'

De douanebond is in beraad en verricht geen werkzaamheden. Inklaringen, verzendingen en postpakketten worden niet afgehandeld. De ledenvergadering heeft stelling genomen tegen het besluit van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën om het hoofd van de douanerecherche en subhoofd per direct te vervangen bij de douane. Er is een onderzoek gaande tegen de ambtenaren naar eventuele malversaties. De bond wil weten waarom tegen de ambtenaren drastische maatregelen worden genomen. [.....]

Aan de minister is gevraagd om zijn besluiten terug te draaien. Dit in afwachting van de onderzoeksresultaten. De douanebond is voorstander van een onderzoek dat gedaan wordt door het Openbaar Ministerie. Starnieuws verneemt dat de minister niet van plan is terug te komen op het besluit. Het gaat om ernstige malversaties waarvan de douanetoppers worden verdacht. Het werk op de haven ligt stil.

Bron: Starnieuws d.d 11 juli 2019, link

Met betrekking tot de vermeende grootschalige corruptie binnen de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) het volgende, ik citeer.

"Wanneer een aannemer bijkans SRD 60 miljoen declareert voor werkzaamheden die niet eens een 3 tot 4 miljoen kosten, dan weet u welke ravage er binnen ons financieel circuit verricht is. Dit alles draagt bij aan de chaotische situatie bij de banken", aldus Gajadien."

Bron: Dagblad Suriname d.d. 10 mei 2019, artikel 'Gajadien: 'Nationale criminele bende heeft huisgehouden bij SPSB'.

Naar aanleiding van de hierboven geciteerde kwestie van aannemer X vraag ik beleefd doch dringend aan de minister van Financiën het Openbaar Ministerie (OM) in te schakelen om die zaak diepgaand te onderzoeken.

Ook vraag ik beleefd doch dringend aan het parlementslid Asiskumar Gajadien om van zijn kant het Openbaar Ministerie in te schakelen om voornoemde zaak van aannemer X te onderzoeken.

Ik hoop van harte dat het 'Lucky Luke' (het Openbaar Ministerie) lukt om 'the Dalton brothers' (de betrokkenen bij het SPSB-schandaal) achter slot en grendel te zetten.

Ahmad Jhawnie

Appendix

"De grootschalige corruptieve handelingen binnen de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) kunnen volgens VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien aangeduid worden als 'de grootste nationale corruptiezaak in Suriname'. "Het gaat niet alleen om werkrekeningen van Financiën waar dagelijks 3 tot 4 miljoen op gestort wordt, maar om een nationale criminele bende die huis heeft gehouden bij de SPSB door miljoenen te trekken. Erger nog, onder het toezicht van de Centrale Bank van Suriname", zegt de VHP'er aan Dagblad Suriname.

Gajadien, lid van de vaste parlementaire commissie Financiën, is één van de personen die reeds vòòr de onthulling van Vakcentrale C-47 al bezig was informatie over misstanden bij de bank te verzamelen. Samen met Dagblad Suriname bekijkt hij de gelekte documenten over de vermeende grootschalige corruptie en fronst hij ook zijn wenkbrauwen over de klinkende namen die op de lijst voorkomen."

"Wanneer een aannemer bijkans SRD 60 miljoen declareert voor werkzaamheden die niet eens een 3 tot 4 miljoen kosten, dan weet u welke ravage er binnen ons financieel circuit verricht is. Dit alles draagt bij aan de chaotische situatie bij de banken", aldus Gajadien.

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (7)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait