Duitsland zet leider Libanese criminele clan uit

Gepubliceerd op:

Ingezonden

Lees voor mij

Duitsland

De Duitse autoriteiten hebben de baas van een vermeende criminele familie in het holst van de nacht van zijn bed gelicht en uitgezet naar Libanon, waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Ibrahim Miri staat aan het hoofd van de in en rond Bremen beruchte Miri-familie met honderden leden.

Volgens de Duitse autoriteiten houdt de familie zich bezig met drugshandel, afpersing en wapenhandel. Chef Ibrahim (46) was al een keer tot zes jaar veroordeeld. Hij moest al 13 jaar lang Duitsland verlaten maar had dat niet gedaan.

De autoriteiten bereidden de uitzetoperatie maandenlang voor. De uitzetting werd mogelijk na overleg tussen de Duitse autoriteiten en Libanon over het terugsturen van criminele Libanezen. Miri werd woensdagochtend (10/7/2019) vroeg naar het vliegveld gebracht en op een toestel richting Libanon gezet.

Bron: tpo.nl

Suriname

Breaking: Arrestatie Team haalt Raoul A. thuis op

Een lid van het Arrestatie Team bij de ouderlijke woning van Raoul A.

Paramaribo, 21 juni 2019, 21:43

Raoul A., die op 14 juni 2019, na een lang proces over terreurverdenking op vrije voeten kwam, is vanavond aangehouden door het Arrestatie Team. De familie is in rep en roer. Raadsman Murwin Dubois zegt aan Starnieuws dat met groot machtsvertoon het Arrestatie Team thuis bij de familie aan de Van Idsingastraat is geweest. "Zij hebben zich niet gelegitimeerd en zijn het huis binnengedrongen. Op vragen van de familie over wat er aan de hand is, werd er geen antwoord gegeven. Raoul is meegenomen door de mannen. De familie heeft in paniek mij gebeld," zegt Dubois.

Bron: Starnieuws d.d. 21 juni 2019, link

Advocaat Murwin Dubois, die ex-terreurverdachte Nasser Idoe juridisch bijstaat, heeft nog steeds geen duidelijkheid over het besluit van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie ten aanzien van zijn cliënt. De bewindsman heeft Idoe net als zijn broer Raoul Abdoellakhan als ongewenste persoon verklaard, omdat ze door hun handelen een gevaar vormen voor de nationale veiligheid.

Abdoellakhan is kort na zijn in vrijheidsstelling in juni (2019) het land uitgezet (richting Nederland), omdat zijn verblijfsvergunning was vervallen (sinds 2008 illegaal in Suriname). Idoe daarentegen is legaal in Suriname, maar moet door het besluit van de minister spoedig het land uit.

Bron: Suriname Herald d.d. 8 juli 2019, link

Ahmad Jhawnie

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (3)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait