Een reactie op het artikel 'Antonius: Telesur kijkt al naar 5G-netwerk'

Gepubliceerd op:

Ingezonden

Lees voor mij

"Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) is recentelijk begonnen met het verlenen van nieuwe snellere mobiele verbindingen genaamd Long Term Evolution (LTE), die 4G-verbindingen garandeert. Ondanks de introductie van 4G, houdt Telesur de ontwikkelingen op het gebied van een nieuwere en snellere datatechnologie, het 5G-netwerk, goed in de gaten, zegt Telesur-directeur Mike Antonius in gesprek met het NII."

Lees verder op Suriname Herald d.d. 23 juni 2019, link

Dat was Suriname. Nu naar Nederland.

'Niemand vertrouwt Huawei, dus......'

De nationale veiligheid staat voorop, stelt de Tweede Kamer donderdag (4 juli 2019) tijdens het debat over de 5G-technologie. Maar niemand durft de grootste dreiging, het Chinese telecombedrijf Huawei, hardop te noemen, laat staan te weren. Liever bewandelt Nederland de Europese middenweg met een 'landenneutrale' aanpak.

'Het heeft er alle schijn van dat economische belangen hier blindelings voorrang krijgen en daar kunnen we later spijt van krijgen.' Deze woorden van Laura Bromet (GroenLinks) bleven donderdag hangen na een Kamerdebat over de uitrol van 5G-netwerken, waarin alle deelnemers zeiden dat de nationale veiligheid vooropstaat.

De Nederlandse veiligheidsdiensten zien namelijk grote gevaren bij het betrekken van het Chinese Huawei bij de 'uitrol' van 5G-technologie in Nederland. De Tweede Kamer deelt die zorg, maar wil – net als het kabinet – niet de Nederlandse positie als 'digitaal koploper' in Europa verliezen.

Lees verder op Volkskrant.nl d.d. 4 juli 2019, link

Bonusquote: "De Nederlandse veiligheidsdiensten zien namelijk grote gevaren bij het betrekken van het Chinese Huawei bij de 'uitrol' van 5G-technologie in Nederland."

Surinamers kunnen met een heel gerust hart gaan slapen. 'Neks no fout'.

"Suriname, met name Telesur, hoeft niets te vrezen van Huawei, zegt Mike Antonius, directeur van het telecombedrijf. Sinds 2008 werken Huawei en Telesur samen om het Surinaamse communicatienetwerk te verbeteren. Enkele grote landen zijn een campagne begonnen om de technologie en producten van de communicatiereus uit China, uit hun landen te verbannen. Zij beschuldigen Huawei ervan dat die zijn technologie gebruikt voor spionage en het onder controle krijgen van strategische sectoren."

Bron: artikel 'Telesur heeft niets te vrezen van telecomgigant Huawei' op Starnieuws d.d. 27 december 2018, link

Ook Nederlanders kunnen met een heel gerust hart gaan slapen. 'Wir haben es nicht gewußt'.

"Het Chinese telecombedrijf Huawei is bereid om zwart op wit vast te leggen dat het niet zal spioneren als het wordt ingezet bij de aanleg van 5G-netwerken in westerse landen. Dat heeft de voorzitter van de raad van bestuur, Liang Hua, gezegd op een conferentie in Londen."

Bron: artikel 'Huawei wil contractueel vastleggen dat het niet zal spioneren' op Suriname Herald d.d. 14 mei 2019, link

Ahmad Jhawnie

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-8)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait