De 'Cartel de los Soles' (het Kartel van de Zonnen)

Gepubliceerd op:

Ingezonden

Lees voor mij

Suriname maakt zich samen met andere landen sterk om de wereldwijde drugsproblematiek het hoofd te bieden. In dit kader organiseerde Suriname in juni 2019 een highlevel EU-Celac-meeting.

Suriname wordt gezien als doorvoerstaat of doorvoerhaven. Suriname produceert niet. Dat gebeurt in Latijns-Amerika en via Suriname lukt het mensen soms om de drugs door te voeren naar Europa, Amerika en Zuid-Afrika. Zie deze link http://www.shoeket.com/ingezonden/22913/

Waaraan zou het kunnen liggen dat Suriname wordt overspoeld met cocaïne?

De term 'Cartel de los Soles' beschrijft een Venezolaanse organisatie die zou worden geleid door regerings- en legertop van Venezuela die betrokken zijn bij de internationale drugshandel. Bron: en.wikipedia.org

Op de website van The Washington Post verscheen op 12 mei 2019 een heel interessant artikel getiteld 'The real reason Venezuela's Maduro survives: Dirty money', link

Volgens voornoemd artikel op de The Washington Post wordt president Maduro in het zadel gehouden niet alleen door Cuba en Rusland, maar ook door een nog meer belangrijkere factor: de 'Cartel de los Soles'.

Een citaat uit het artikel 'Nieuwe cocaïnegolf bedreigt Colombia: President Maduro is de nieuwe Pablo Escobar' op Knack.be d.d. 12 juni 2019.

"Colombia staat onder hoogspanning. Het vredesakkoord met de guerrillabeweging FARC wankelt, buurland Venezuela speelt een dubbele rol, en de cocaïneproductie explodeert."

Link artikel www.knack.be

De beruchte 'drugs duikboot' die in beslag genomen was in Saramacca (Suriname), is vrijdag uit de Coppenamerivier getrokken door een graafmachine bij de marinebasis te Boskamp. Het aan land brengen van de duikboot vond plaats onder supervisie van het Nationaal Leger en een ondernemer. Zaterdag is de duikboot op tot nu toe onverklaarbare wijze te water geraakt en gezonken in de Coppenamerivier.

Bron: Starnieuws d.d. 16 september 2018, link

Voor diepgaande informatie over de hierboven genoemde drugsduikboot, lees het artikel 'Surinarcos: hoe drugsbaas Bouterse van Suriname een narcostaat maakt', link

Nogmaals de vraag: Waaraan zou het kunnen liggen dat Suriname wordt overspoeld met cocaïne?

Antwoord: Nieuwe cocaïnegolf bedreigt Colombia (cocaïneproductie explodeert in Colombia): President Maduro is de nieuwe Pablo Escobar (drugsbaron van drugskartel/drugssyndicaat Cartel de los Soles).

Ahmad Jhawnie

Appendix

Cartel de los Soles
General de Brigada (PNG).png
The group's name comes from the "sun" insignia of Venezuelan generals.
Years active 1990s - present
Territory Venezuela
Criminal activities Drug trafficking, arms trafficking, money laundering
Allies

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (3)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait