VS leggen 17 Saudi's sancties op voor moord op Khashoggi

Gepubliceerd op:

Ingezonden

Lees voor mij

De Verenigde Staten hebben sancties opgelegd aan zeventien mensen die deel uitmaakten van het Saudische 'operatieteam' dat betrokken was bij de moord op journalist Jamal Khashoggi op het Saudische consulaat in Istanbul.

De sancties zijn onder meer gericht tegen Saud al-Qahtani, een nauwe adviseur van kroonprins Mohammed Bin Salman die vorige maand formeel uit zijn functie werd ontheven, en tegen de Saoedische consul-generaal Mohammed Alotaibi, die de hoogste diplomaat was in Istanboel.

'De Saoedische functionarissen die we sanctioneren, waren betrokken bij de weerzinwekkende moord op Jamal Khashoggi', zegt minister van Financiën Steve Mnuchin. 'Diegenen die de journalist brutaal hebben vermoord, moeten rekenschap afleggen.'

Al-Qahtani nam volgens het ministerie van Financiën deel aan het plannen en uitvoeren van de operatie die tot de moord leidde.

De bezittingen van de betrokken Saudi's in de VS worden bevroren en Amerikaanse staatsburgers mogen geen zaken meer doen met hen.

Mnuchin riep de Saudische regering verder op gepaste stappen te zetten om aanvallen op politieke dissidenten of journalisten een halt toe te roepen.

Bron: De Standaard d.d. 15 november 2018, link https://www.standaard.be/cnt/dmf20181115_03946926

Naar aanleiding van het hierboven aangehaalde nieuwsbericht vraag ik beleefd aan de Amerikaanse regering/overheid om sancties op te leggen aan de daders/veroordeelden van de 8-Decembermoorden in Suriname, te weten: de betrokkenen toegang tot de VS ontzeggen; de bezittingen van de betrokkenen in de VS bevriezen en Amerikaanse staatsburgers mogen geen zaken (meer) doen met hen. Dit is geen limitatieve opsomming.

Als de VS voor de moord op één persoon zware sancties hebben opgelegd aan de daders, moet het opleggen van sancties voor de weerzinwekkende moorden (standrechtelijke executies) op vijftien personen een fluitje van een cent zijn, DENK ik.

Ahmad Jhawnie

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (6)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait