Bijzonder compositieopdracht voor Ronald Snijders

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

8 April 2020 22:13

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De musicus Ronald Snijders heeft een bijzonder compositieopdracht gekregen. “Je hoort steeds meer nare verhalen van muzikanten die door de corona maatregelen hun werk kwijt zijn geraakt. Ook mij overkwam dat, maar ik heb goed nieuws! “Ik ben gevraagd om muziek te componeren en te produceren voor een nieuwe filmdocumentaire die gaat over de voorbereiding van een slavernijexpositie in het Rijksmuseum”, onthult hij tegenover dWT.

Snijders herdenkt woensdag zijn 69ste geboortedag. "Het is  een blessing om deze leeftijd te bereiken. Ik ben nog heel actief bezig alsof ik 30 moet worden", meent de musicus. "Ik bouw altijd een feestje op mijn verjaardag, maar dit jaar kan het jammer genoeg niet.  Het is niet niet erg om het een beetje anders te doen", vult hij aan.

De musicus timmert dit jaar precies 45 jaar aan de weg in de muziekwereld. Naast componist/fluitist, musicoloog is Snijders ook schrijver. Op 3 september is het precies 50 jaar dat hij in Nederland woont en werkt. De filmdocumentaire over de voorbereiding van een slavernijexpositie wordt door de filmmaker en producer Ida Does gemaakt. De informatieve film gaat in september bij de NTR televisie in première.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel