Echtgenote was aanwezig tijdens overlijden van haar man aan COVID-19

Minister Antoine Elias. Foto: NII
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

4 April 2020 15:30

Voor mij lezen

De echtgenote van Rik Schuitemaker, die gisteren aan COVID-19 is overleden, was aanwezig tijdens het overlijden van haar man. Hij is de eerste persoon die in Suriname aan dit virus is overleden.

Tijdens de dagelijkse COVID-19-persconferentie heeft minister Antoine van Elias Volksgezondheid aangegeven, dat met alle ten dienste staande middelen en medicatie getracht is om hem in leven te houden.

De COVID-19-overledene verkeerde sinds zijn opname op 24 maart in een heel zorgelijke situatie. De patiënt werd behandeld aan de beademingsmachine met medicatie via de bloedbaan. Elias gaf aan dat er continue overleg was tussen alle intensive care doktoren in Suriname en experten in het buitenland.

Echter is de situatie van de patiënt ondanks de maximale beschikbare therapie op 2 april acuut verslechterd en is hij op 3 april overleden. De minister zei dat de familie continue werd geïnformeerd over de toestand van de patiënt.

Elias legde verder uit, dat er een protocol is ten aanzien van het opbaren en begraven of cremeren van personen die zijn overleden aan COVID-19. Er zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met culturele normen en waarden. De hygiënische maatregelen moeten ten allen tijde in acht worden genomen.

De minister gaf vervolgens aan, dat de overige patiënten in stabiele toestand verkeren. Twee van hen zijn reeds ontslagen van de Intensive Care Unit van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) en zijn nu op de verpleegafdeling van het ‘s Lands Hospitaal. Een derde patiënt is ontslagen uit het ziekenhuis en bevindt zich momenteel in thuisquarantaine.

De minister benadrukte dat ouderen, personen met chronische ziekten als hoge bloeddruk, diabetes en longaandoeningen een groter risico lopen om ernstige complicaties te ondervinden mochten zij COVID-19 krijgen.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel