Italië: Dodental blijft stijgen, maar nieuwe infecties dalen

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Militaire vrachtwagens vervoerden donderdag lijkkisten door de Italiaanse stad Bergamo. (Foto: AFP) next


Italië is net getuige geweest van de op twee na hoogste stijging van het aantal doden op een dag sinds het begin van de uitbraak. Met een totaal aantal doden door het coronavirus van meer dan 7.500, is het voor Italianen moeilijk een sprankje hoop te zien.

En toch zijn er redenen voor: het aantal nieuwe infecties is opnieuw vertraagd en de door de regering geleide nationale onderzoeksraad zegt dat bijna de helft van alle provincies de piek van de uitbraak al heeft bereikt.

Maar hoewel de inperkingsmaatregelen lijken te werken in Lombardije, de zwaarst getroffen regio in het noorden, zien armere delen van Midden- en Zuid-Italië een zorgwekkende toename van sterfgevallen. De president van Campania, de regio rond Napels, waarschuwde voor "het reële vooruitzicht dat de tragedie van Lombardije op het punt staat de tragedie van het zuiden te worden".

Premier Giuseppe Conte heeft een tweede pakket beloofd om de economische impact van ten minste 25 miljard euro te verminderen, waarbij de op twee na grootste economie van de EU waarschijnlijk in een generatie in de diepste recessie terechtkomt.

Spanje
Spanje registreerde in de afgelopen 24 uur 655 dodelijke slachtoffers door het coronavirus - een daling van meer dan 700 op woensdag - , meldde het ministerie van Volksgezondheid donderdag toen het totale dodental van de epidemie in het land steeg tot meer dan 4.000.

Het totale aantal gevallen van coronavirus steeg woensdag van 47.610 naar 56.188. Het aantal gemelde sterfgevallen als gevolg van het virus steeg woensdag van 3.434 naar 4.089, aldus het ministerie.

Elders
Het aantal doden in het Verenigd Koninkrijk stijgt tot 465 met 9.500 bevestigde gevallen. Op kort termijn worden plannen voor financiële steun voor zelfstandigen verwacht.

In de Verenigde Staten is het aantal geïnfecteerden rond de 70.000, met minstens 1.050 doden. Maar de deelstaat New York, dat het zwaarst is getroffen, zegt dat sociale beperkingen de ziekenhuisopnames vertragen. De Amerikaanse senaat geeft een stimuluspakket van US$ 2 biljoen goedgekeurd, waaronder de meeste volwassenen in aanmerking komen voor US$ 1.200.

In China werden geen nieuwe gevallen gemeld in de provincie Hubei, waar het virus voor het eerst opkwam.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-11)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait