Lockdown ingesteld voor Nickerie

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Per vandaag geldt een lockdown voor Nickerie. Telkens vanaf 00.00 tot en met 06.00 uur zal de weg van en naar Nickerie worden afgesloten. In het kader van het terugdringen van het COVID-19-virus zijn de maatregelen verder verscherpt.

Alleen voor noodverkeer zal er een uitzondering worden gemaakt. Patrouilles van de politie en militairen vinden gedurende dit tijdstip normaal plaats. In het zuiden van het land zal er een strengere controle van het verkeer plaatsvinden. Op diverse plaatsen worden in dat kader controleposten opgezet.

De districtscommissarissen van Nickerie en Marowijne zijn in beraad met alle diensten die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid om na te gaan waar de controle moet worden opgevoerd. Illegale plekken waar mensen oversteken, worden afgesloten.

De overheid heeft reeds een aantal maatregelen getroffen. Enkele daarvan zijn het sluiten van de grenzen, het sluiten van scholen en crèches. Ook is de bewustwording naar de samenleving verhoogd als het gaat om vooral handhygiëne. Voorlopig mogen districtscommissarissen geen vergunningen geven voor sociale bijeenkomsten of evenementen waarbij meer dan honderd mensen bijeenkomen.

COVID-19 is een besmettelijke ziekte veroorzaakt door het virus SARS-Cov-2 (voorheen 2019-nCov).

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-11)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait