Autoriteiten moe van fake berichten en voice notes

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Zowel de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), Daniëlle Veira als de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, zijn de fake berichten die worden verstuurd, zat. Er worden ook voice notes rondgestuurd met informatie die niet op waarheid berust.

Dit is erg storend en enerverend en zorgt echter voor oponthoud. Zo wordt er een voice note rondgestuurd dat er een winkel is aan de J.D. Gomperstraat waar er verdachte gevallen zijn met COVID-19, terwijl na het onderzoek gebleken is dat deze informatie niet op waarheid berust. Elias zegt, dat de milieu-inspecteurs van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) dit samen met de andere instanties hebben onderzocht. “Fake berichten kosten veel tijd en zijn enerverend voor Volksgezondheid”, merkt Elias op.

Ook zouden er in voice berichten worden gezegd dat bankdirecteur Sean Husain van de Republic Bank door toedoen van president Desi Bouterse is komen te overlijden. Er wordt verder ook aangegeven dat vicepresident Ashwin Adhin over de kop is gegaan met zijn dienstwagen. Ook zou er een totale lockdown komen, terwijl dat helemaal niet op waarheid berust, zegt Veira.

Ze geeft ook aan dat personen naar het nummer 178 van het BOG hebben gebeld om scenario’s in te spreken. “Wanneer de berichten ingesproken worden gaan we er vanuit dat het om serieuze zaken gaat en het quick response team gaat erop af. Ze rukken uit en is veel al loos alarm”. Ze deed een beroep op de gemeenschap om af te zien van zulke berichten.

Minister Elias zegt dat alle personen die nu quarantaine zijn, psychologische begeleiding zullen krijgen.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (10)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait