Nog geen aanhouding in zaak brandstichting Cobo

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARA - In de zaak waarbij boze buurtbewoners brand hebben gesticht en vernielingen hebben gepleegd bij Cobo Construction te Paranam zijn er nog geen aanhoudingen verricht. Een bewaker van het bedrijf, M.A. (47), is met ter verpleging in het ziekenhuis opgenomen

De redactie verneemt dat het bedrijf al geruime tijd te kampen heeft met inbraken. Woensdagmiddag werden twee mannen op heterdaad betrapt door een bewaker van het bedrijf toen zij een onderdeel van een voertuig wilden ontvreemden.

Er zou een heftige woordenwisseling zijn ontstaan tussen de mannen en de bewaker waarbij een schot afging. Delvano Aloeboetoe werd dodelijk geraakt door een kogel uit een vuurwapen. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. 

Toen de politie voor onderzoek arriveerde werd het bedrijf door een grote menigte buurtbewoners bestormd. Er werden vernielingen verricht en bezittingen van het bedrijf werden in de fik gestoken. De politie vroeg om versterking omdat de situatie onoverzichtelijk werd. 

Nadat verschillende politie- eenheden ter plaatse arriveerden werd orde op zaken gesteld. Het ontzielde lichaam van Delvano is na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen. De schade aan het bedrijf is enorm. De afdeling Kapitale Delicten doet het verder onderzoek in deze zaak.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (10)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait