Politieagent omgekomen bij aanrijding

Donovan Kartowardi. Foto: KPS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

24 Februari 2020 15:32

Voor mij lezen

De 28-jarige politieambtenaar Donovan Kartowardi is zaterdagavond kort na een aanrijding op de Oostwestverbinding, ter hoogte van kilometer 54 te Freyburg in het district Saramacca, overleden.

Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen dat de adspirantagent van politie Kartowardi op een dienstmotorfiets reed, komende vanuit de richting van Groningen en gaande in de richting van Calcutta in het district Saramacca. Gekomen ter hoogte van kilometer 54 kwam agent Kartowardi in botsing met een personenauto die bestuurd werd door de 66-jarige B.D.

Volgens verklaring van B.D. stond zijn personenauto op de rechterberm geparkeerd met front in de richting van Calcutta. B.D. verklaarde dat hij in zijn voertuig stapte en vervolgens een manoeuvre maakte om op de weg te keren. Tijdens deze manoeuvre ontstond er een zware aanrijding tussen de automobilist en de politieman op de motorfiets.

Agent Kartowardi werd zwaargewond met de ambulance overgebracht naar de polikliniek te Tijgerkreek, alwaar het verpleegkundig personeel constateerde dat hij geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van de politieambtenaar vast.

De adspirantagent van politie Kartowardi was werkzaam op het politiebureau Calcutta in Saramacca.

De autobestuurder B.D. is na verhoor heengezonden, maar zijn rijbewijs is hangende het onderzoek door de politie ingevorderd. De twee voertuigen zijn ter herkeuring in beslag genomen door de politie.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel