Suriname gaat diplomatieke betrekkingen aan met Djibouti

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Suriname en Djibouti zijn formeel diplomatieke betrekkingen aangegaan. Het gezamenlijke communiqué daartoe is vrijdag ondertekend door de permanente vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties (VN), ambassadeur Kitty Sweeb, en de permanente vertegenwoordiger van Djibouti bij de VN, ambassadeur Mohamed Siad Doualeh.

Het aangaan van diplomatieke betrekkingen heeft plaatsgevonden tegen de achtergrond van het bewuste beleid van Suriname om de partnerschappen met de landen van het Afrikaanse continent, met wie Suriname een gedeelde historie maar ook gedeelde uitdagingen heeft, te intensiveren.

De twee diplomaten gaven aan dat het aangaan van diplomatieke betrekkingen de eerste stap is om het voornemen van de versterking van de banden en uitbreiding van de samenwerking tussen de volkeren van Suriname en Djibouti te verwezenlijken.

Zij benadrukten ook het bredere belang van het verdiepen van de samenwerking tussen de regio’s Afrika en Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Deze ontwikkelingslanden, die allen voor de grote uitdaging van hun duurzame ontwikkeling staan, hebben het potentieel om door middel van een eigen en betere coördinatie van onder andere economische en handelsactiviteiten de beperkingen van het huidige globalisatiemodel te omzeilen.

Tegen deze achtergrond is tijdens de recente tussentijdse Top van Caricom-leiders die is gehouden in Bridgetown, Barbados, benadrukt de versteviging van de relaties met het Afrikaanse continent en zal daartoe de eerste Caricom-Afrikaanse Unie Summit in Kenia in juni dit jaar worden gehouden.

Belangrijke vermelding is eveneens de opening van een Caricom-kantoor in Kenia in de nabije toekomst.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait