NPS belooft verbetering agrarische sector bij machtsovername

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De Nationale Partij Suriname (NPS) wil bijzondere aandacht besteden aan de agrarische sector. Dit stelde partijvoorzitter Gregory Rusland afgelopen zaterdag tijdens een mobilisatiecampagne in het ressort Jarikaba, in het district Saramacca. Rusland gaf te kennen dat de Suriname veel potentie heeft wanneer het gaat om landbouw, veeteelt en visserij. “De landbouwsector is een van de sectoren waarop de Surinaamse economie zou kunnen leunen dan alleen de mijnbouwsector die veel risico’s met zich meebrengt”, zei de NPS-voorman.

De huidige machthebbers hebben zich niet waar kunnen maken. Hun stelling was dat Suriname de voedselschuur van het Caraibisch gebied zou worden. “Het is bij een belofte gebleven, omdat men de deskundigheid niet in huis heeft. De NPS beschikt wel over de mensen”, meent Rusland.

Foto: NPS

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zou daarbij een leidende rol moeten vervullen. “Je zou jongeren die geen belangstelling hebben voor de landbouw moeten trainen en interesseren om de productie in te gaan”, vindt de NPS-voorzitter. Hij stelde dat er een stukje voorlichting op gang zou moeten komen om personen te stimuleren voor de agrarische sector.

In grote landen in de wereld is de agrarische sector een grote business. Volgens Rusland kan dit ook in ons land het geval zijn als het beleid goed daarop wordt afgestemd. Productie kan alleen op gang komen als de deskundigheid in huis is. “Wanneer we zeggen dat wij de voedselschuur willen worden moet je beleid daarop afgestemd zijn. Daarvan is er op dit moment geen sprake en de NPS wil zich daarvoor sterk maken.” Rusland gaf de garantie dat zijn partij wel weet waarover zij praat en ook de deskundigheid in huis heeft. “De NPS zal de grote verrassing zijn bij de komende verkiezingen van 25 mei 2020”, zei een zeer overtuigde NPS-voorman.

Prem Sardjoe, voorzitter van het afdelingsbestuur van NPS Saramacca, voegde eraan toe dat het district bij de komende verkiezingen de huidige machthebbers moet wegstemmen. De NPS heeft volgens hem capabele en integere personen om Suriname uit het dal te halen. Hij stond ook stil bij de problemen in het district. Saramacca is een landbouwdistrict, maar krijgt niet de nodige ondersteuning, beweert Sardjoe. Hij hield de aanwezigen voor dat de NPS de moeilijkheden die de huidige regering gecreëerd heeft, zal omzetten in mogelijkheden voor het district. Dit is mogelijk als het volk de NPS massaal ondersteunt, beweert Sardjoe.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-11)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait