C-47 eist nog deze maand uitvoering belastingverlagende maatregelen voor loontrekkers

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De voorzitter van de vakcentrale C-47, Robby Berenstein, geeft de regering tot eind deze maand de tijd om de belastingverlagende maatregelen voor loontrekkers uit te voeren. Er vorige week een brief gestuurd naar de regering waarin wordt gevraagd wanneer de belastingverlichtende maatregelen komen, omdat die zwaar drukken op het loon van de werknemers. Verder zijn er in de brief hierover ook voorstellen aan de regering gedaan.

“Het leven van alledag e kir’ unu en dat moet eerst opgelost worden. We hebben brieven geschreven, maar we krijgen geen reactie. De autoriteiten kunnen tenminste aangeven, dat onze brieven zijn ontvangen en de zaak wordt bestudeerd en wij de volgende week kunnen komen voor een gesprek, maar geen beeld en geen geluid”, zei Berenstein tijdens een assemblee van de arbeid.

Het is nog niet bekend welke stappen door de vakcentrale genomen zullen worden, als de regering het ultimatum negeert. “Het is een concreet voorstel om de belasting aan te passen want die is zwaar.”

Berenstein vindt dat werknemers te veel aan belasting betalen en bij een loonsverhoging niet veel overhouden. Aangezien de prijzen van goederen stijgen als gevolg van de koersstijging van de Amerikaanse dollar en euro, is een belastingverlichting op zijn plaats, vindt de vakbondsleider. Hij zegt dat het Fitch-rapport een beeld heeft geschetst van de economische situatie in het land.

De voorzitter van C-47 zegt verder dat hij onlangs in een WhatsApp-bericht aan minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft gevraagd over de uitvoering van de belastingkwestie, maar tot heden heeft hij geen antwoord gekregen. “Wij zijn moe om te wachten. Het belang van ons als werkenden is enorm groot. De prijzen in winkels zijn niet mals en als arbeiders niet veel overhouden van het salaris kunt u zich voorstellen”, zei Berenstein.

Hij sprak zijn solidariteit uit naar de arbeiders van het bacovenbedrijf FAI NV, vanwege de moeilijke situatie waarin de werknemers zijn beland. Het zal volgens hem heel moeilijk zijn voor de arbeiders om zonder werk te zitten.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-8)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait