‘Nickerie moet zich voorbereiden op de grote ontwikkelingen’

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

NIEUW-NICKERIE - “We willen als een nationale partij onze schouders zetten onder het werk en weten ook dat Nickerie met name op een kruispunt staat namelijk de olievondst voor de kust. We moeten ons als natie, maar in het bijzonder als district voorbereiden op de grote ontwikkelingen die in de komende vier tot vijf jaar zullen plaatsvinden.” Dat zei Edgar Dikan, ondervoorzitter van Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) zaterdag op een vergadering van de partij in Nieuw Nickerie.

Volgens Dikan heeft zijn partij altijd opgeroepen: "laten we over issues praten en discussies erop loslaten en kijken hoe wij oplossingen kunnen vinden, zodat het volk naar grotere hoogte gebracht kan worden. We moeten nu gaan kijken wat wij op het gebied van onderwijs en infrastructuur gaan doen en al die bijkomende zaken die met zo een vondst en exploratie te maken zullen hebben." 

Verschillende aspirant kandidaten op RR-, DR- en DNA-niveau hebben een presentatie gehouden. "Conform de cultuur van de partij hebben wij ook gesprekken gevoerd met de leiding van de BEP in Nickerie. We waren ook bezig te kijken welke strategie er toegepast zal worden. Nu met dit gegeven gaan wij in hoofdbestuursverband nagaan hoe verder." Dikan zegt dat de BEP een gemotiveerd team heeft en er is ook een duidelijke groei te bespeuren in Nickerie. 

"Binnen de partij geven we een ieder de ruimte om zich te profileren. We denken dat er zich meer kandidaten op de verschillende niveaus zullen aanbieden en aan de hand van een aantal zaken zal het uiteindelijke besluit voor 9 april 2020 worden genomen." De kandidaten moeten nu het veld intrekken, hard gaan werken en bewijzen dat ze werkelijk gedragen worden, zodat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden. 

Over de recente uitspraak van de ondervoorzitter van de NPS zegt Dikan dat de NPS geen issues heeft "en dan gaat men op oneigenlijke issues campagne voeren. Wij denken dat mensen die zich als moraalridders presenteren gewoon bezig zijn met een glad gezicht het volk te misleiden". 

"Laten ze gaan bedenken hoe ze van achttien zetels naar twee zijn gegaan. We keuren het af dat men op de man speelt en niet op de bal. Het mooie ervan is dat de ondervoorzitter van de NPS een antwoord geeft op wat zijn partij in de afgelopen zeventig jaar heeft gedaan en betekend voor Suriname, "want zeker de BEP is ontstaan, omdat onze mensen heel ontevreden waren over de wijze waarop de NPS hen heeft behandeld in het verleden."

August Lila, trekker van de BEP is heel optimistisch gestemd over de ontwikkeling en de groei van zijn partij. "Wij gaan vanaf nu het veld in om campagne te voeren. Het startsein is zaterdag ook gegeven en de structuren hebben unaniem aangegeven dat ze in Nickerie voor een zetel willen gaan", zegt Lila. De BEP heeft momenteel tien kernen en wil doorgroeien naar vijftien.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-10)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait