Vp Adhin wordt gehoord in zaak Naschoolse Opvang

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Vicepresident Ashwin Adhin next


Vicepresident (vp) Ashwin Adhin zal woensdag als getuige gehoord worden in het strafrechtelijke onderzoek dat ingesteld wordt over het project Naschoolse Opvang. Hij moet verschijnen bij rechter-commissaris Ingrid Lachitjaran. Advocaat Irvin Kanhai, die de vp bijstaat, heeft de rechter gevraagd of zijn cliënt op zijn kabinet gehoord kan worden. Hierover is afwijzend beslist. 

Kanhai zegt in gesprek met Starnieuws dat voor het horen van het staatshoofd als getuige speciale regels zijn. In verlengde daarvan heeft hij een verzoek gedaan aan de rechter-commissaris om die regels ook toe te passen voor de vp, aangezien hij van tijd tot tijd ook waarneemt als  staatshoofd. Dit verzoek is afgewezen. De vp is geen verdachte maar getuige. Er moeten wel protocollaire afspraken gemaakt worden met de griffie. 

 Intussen zijn heel wat personen bij proces-verbaal gehoord tijdens het gerechtelijk vooronderzoek, onder wie ex-minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, de directeur van onderwijs, Natasia Bennanon en Ivan Graanoogst. Uit het gerechtelijk vooronderzoek moet blijken er een proces komt tegen verdachten die gaan worden aangewezen. 

Het onderzoek is vrij diepgaand, zegt Kanhai. Hij hoopt dat de onderste steen naar boven zal komen. Het gaat om de volgende strafbare feiten: 
- Verduistering van geld of geldwaardig papier 
- Gekwalificeerde verduistering
- Verduistering
- Gekwalificeerde valsheid
- Oplichting 
- Knevelarij. 

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait