Militairen opgesloten na bootongeval

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Vijf militairen zijn door de Militaire Politie in verzekering gesteld na het bootongeval dat het leven kostte aan twee collega’s. Het ongeluk deed zich op 12 februari voor op de Marowijnerivier bij de Awaravallen. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat zeven militairen de post zonder toestemming hadden verlaten.

Een van hen was de commandant, een sergeant. Tijdens het transport over een sula kapseisde de boot door het zeer onstuimige water. Twee militairen, onder wie de commandant, zijn verdronken. Zes passagiers, inclusief de bootsman die geen militair is, konden zichzelf in veiligheid brengen.

De redactie heeft niet kunnen achterhalen of de mannen terugkeerden naar de post of op weg waren naar een andere plek toen het noodlot toesloeg. Behalve persoonlijke bezittingen van de opvarenden zijn ook de dienstwapens van de militairen in de diepte verdwenen. De inzittenden van de boot waren niet bezig met legerwerkzaamheden. Ze verlieten de post voor andere activiteiten.

"Soms werken ze als beveiliger op een goudconcessie of begeleiden goudtransporten om extra te verdienen", zegt een jonge militair die ook regelmatig gedetacheerd wordt in het binnenland. De Militaire Politie is nog bezig met het onderzoek. De autoriteiten hebben tot nu toe geen officiële mededelingen gedaan over dit bootongeluk.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait