Nieuw bondbestuur bij Ontvanger der Invoerrechten en Accijnzen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De Bond van Personeel bij de Ontvanger der Invoerrechten en Accijnzen (BPOIA) heeft een nieuw bondsbestuur gekozen. Tijdens een verkiezing donderdag werd Joyce de Vlugt als voorzitter gekozen. Er was slechts een kandidatenlijst ingediend en wel die van De Vlugt. Tegenover Suriname Herald geeft De Vlugt aan dat het personeel na bijkans tien jaar een nieuw bestuur heeft. Zij is tevens ook bondsvoorzitter bij de Douanebond.

“De afgelopen tien jaar is er niets gedaan voor deze mensen”, zegt De Vlucht. Het gaat hier om ongeveer veertig leden. Ze geeft verder aan dat de mensen in tien tot veertien jaar niet zijn bevorderd. Wat haar meteen is opgevallen is dat het personeel geen uniform meer aantrekt. Het gaat hier om een dienst die voorheen wel geüniformeerd naar het werk ging. Er is ook een kwestie met betrekking tot overuren die eveneens aangepakt moet worden. Volgens De Vlugt gaat zij zich strek maken voor tal van zaken die gerealiseerd moeten worden.

Joyce de Vlugt

De uitdaging gaat ze zeker aan voor de personeelsleden bij Ontvanger der Invoerrechten en Accijnzen omdat ze in tien jaar tijd een vergeten groep zijn geworden. De vorige bond zat ruim tien jaar aan. De Vlugt legt uit dat de personeelsleden gevraagd hebben naar een bestuursverkiezing omdat ze een andere bond wilden hebben. Ze merkten dat de bond die aanzat hun belangen niet behartigde.

De Vlugt merkt op dat het geen extra druk zal uitoefenen op haar want ze is van mening dat de Douane en de Ontvanger der Invoerrechten en Accijnzen onlosmakelijk verbonden zijn aan elkaar. Veranderingen en zaken opgelost krijgen zal volgens haar niet binnen een dag kunnen gebeuren. “We gaan stapvoets de zaken aanpakken”, zegt ze.

Naast De Vlugt bestaat het bestuur uit Rignon Gambier, Steven Tilborg, Audrey van Bosse en Joan Nanson.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-11)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait