Re-Play krijgt onderscheiding

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Re-Play is door Cultuur-directeur Elviera Sandie gewaardeerd namens het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC). Zij ontvingen een certificaat van waardering voor hun inzet, baanbrekend werk en verdiensten in de muziek in de afgelopen dertig jaar.

De zangers Alwin Burke, Samuel de Wit, Henk Waarde en Mark Dakriet van de r&b-groep kregen ook elk een Lifetime Achievement Award, meldt N.I. Events en Productions.

Alle Surinaamse artiesten in en buiten Suriname met een duidelijke staat van dienst moeten deze erkenning krijgen, vindt cultuurdirecteur Sandie. "We zijn een divers land met verschillende culturen en talen en deze heren hebben getoond dat het Surinaamse bloed stroomt in hun lichaam en dat blijkt ook in hun performances en songs", stelt ze.

De zangers van de soulgroep zien de erkenning niet alleen als een eer, maar ook als stimulans om door te gaan met mooie muziek maken. Als blijk van dank gaven ze een korte, maar prachtige performance aan de medewerkers van het directoraat Cultuur die de artiesten kwamen begroeten en met hen op de foto gingen.

Re-play was in Suriname op uitnodiging van Nisha Madaran, om twee valentineshows te verzorgen. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de zangeres de song 'Mijn Ware Liefde' met de groep opgenomen. Het lied is geschreven door Roberto 'G Boss' Banel. ook Madaran ontving van het directoraat Cultuur een Special Achievement Award voor haar bijdrage aan de muziek, vooral de integratie van muziek en culturen.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-8)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait