Brandweer voert actiemodel uit; stelt ultimatum

Het actiemodel van de brandweerbond tot maandag 24 februari. De bond is bang dat de beloofde overbruggingstoelage niet wordt betaald.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

20 Februari 2020 00:00

Voor mij lezen
loadingfoto
previous Het actiemodel van de brandweerbond tot maandag 24 februari. De bond is bang dat de beloofde overbruggingstoelage niet wordt betaald. next


De Bond van Personeel bij de Brandweer Suriname (BPBS) voert actie.  Op de algemene ledenvergadering woensdag is een actiemodel goedgekeurd. Bijenbestrijding, reptielenvangst en waterlevering zullen voorlopig niet verricht worden. Bij de bond is er onduidelijkheid of de beloofde overbruggingstoelage eind februari zal worden betaald. 

Indien er tot 24 februari geen bevredigend antwoord is ontvangen, zal bepaald worden of het actiemodel wordt opgeheven of zal worden verscherpt. Dan komen de leden weer in vergadering bijeen. De bond wil uit Fiso treden. Deze besprekingen moeten worden afgerond. In afwachting hiervan zou een overbruggingstoelage worden uitgekeerd. Het bestuur heeft de leden geïnformeerd over de stand van zaken. 

Op de ledenvergadering is besloten dat op de administratieve diensten, de preventie, preparatie en technische dienst tot 10.00 uur zal worden gewerkt. Aan de brandbestrijding en hulpverlening bij levensbedreigende situatie (verkeersongeval) zal dispensatie worden verleend. De vergadering werd geleid door waarnemend voorzitter Wendell Oosterwolde. 
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel