Politie-informatie over inbeslagname ruim US$ 1 miljoen

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

19 Februari 2020 20:35

Voor mij lezen
loadingfoto
previous next


Tijdens de surveillance in de omgeving van de Clara-sluis zagen de wetsdienaren dat een voertuig geparkeerd stond nabij de sluis. De politieambtenaren besloten te onderzoeken waarom het voertuig daar geparkeerd stond. Er werd meer dan US$ 1 miljoen aangetroffen in het voertuig. Drie mannen die zijn aangehouden, zijn intussen in verzekering gesteld door het Openbaar Ministerie. 

Bij het zien van de politie reed de bestuurder van het voertuig met hoge snelheid weg. De wetsdienaren zetten de achtervolging in, omdat zij het gedrag van de autobestuurder verdacht vonden. Het gelukte de politie om het voertuig klem te rijden. Op dat moment zaten drie mannen in de auto: de chauffeur Mahinder R., (34), Jurmen S. (40) en André P. (46)

Tijdens het controleren van het voertuig stuitte de politie op een groot geldbedrag Amerikaanse dollars. Het trio werd aangehouden ter zake overtreding van de Deviezenwet, Wet tegengaan Smokkel en de Wet Strafbaarstelling Money Laundering. De verdachten werden vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn zij hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Deze strafzaak is inmiddels voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie, meldt de politie Public Relations. 
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel