Breaking: Roemer wordt de nieuwe governor CBvS

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Maurice Roemer next


Maurice Roemer, directeur van Self Reliance en president-commissaris bij de Hakrinbank, wordt de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Hij wordt gedragen door de Surinaamse Bankiersvereniging, de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten. Starnieuws verneemt dat  Roemer met pensioen gaat bij de verzekeringsmaatschappij. 

President Desi Bouterse heeft vandaag vergaderingen met de financiële sector en de vakbeweging. De benoeming van een nieuwe governor wordt besproken. Hij wordt gepresenteerd in deze vergadering als de nieuwe governor van de CBvS.  Eerder waren Sigmund Proeve en Armand Zunder benaderd. Mede door gebrek een brede maatschappelijke steun, heeft de kandidatuur van Proeve en Zunder geen stand gehouden. Proeve heeft bedankt na alle kritiek. 

Roemer krijgt de support van de sector, maar er moet een programma worden uitgevoerd om de situatie aan te pakken. Er zullen maatregelen getroffen dienen te worden om de uitgaven van de overheid te beperken. Op maandbasis is er volgens mededelingen van regeringscommissaris Vijay Kirpalani een tekort van SRD 390 miljoen. Welke governor ook komt zonder stringente maatregelen te treffen, zal de situatie niet ten goede keren. 

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-10)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait