Suriname op CARICOM-top Barbados

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

17 Februari 2020 19:49

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Vicepresident Ashwin Adhin zal namens president Bouterse deelnemen aan de 31ste tussentijdse vergadering van CARICOM staatshoofden en regeringsleiders. Deze zal plaatsvinden van 18 tot 19 februari in Bridgetown, Barbados, meldt het NII.

Tijdens deze topontmoeting zal men zich onder meer buigen over diverse vraagstukken, waaronder de stand van zaken met betrekking tot de implementatie van de CARICOM Single Market & Economy (CSME), actuele geopolitieke aangelegenheden, zaken betreffende volksgezondheid, waaronder een regionale benadering voor wat betreft het COVID-19, veiligheid alsook een digitale strategie voor CARICOM.

Aan de orde komt ook het partnerschap van CARICOM met het Afrikaanse continent en andere relevante samenwerkingsverbanden. Suriname zal tijdens de vergadering rapportage doen van de verschillende bilaterale initiatieven ter invulling van de samenwerking op onder andere de gebieden van landbouw, veeteelt en visserij, als mogelijke bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van de regio.

Voorafgaand aan de vergadering is er een speciale ontmoeting van ministers van Buitenlandse Zaken ter bespreking van diverse vraagstukken. Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken zal aan deze vergadering deelnemen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel