Marlon Veira nieuwe algemeen directeur SBB

Marlon Veira. Foto: RGB
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

17 Februari 2020 19:36

Voor mij lezen

Marlon Veira is op 15 februari benoemd tot de algemeen directeur van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). Hij is vandaag door minister Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) voorgesteld aan het personeel.

Soerdjan gaf in zijn toespraak aan dat de SBB een cruciale rol vervult in de houtsector. Gelet hierop, is het van belang een sterke leiding te hebben bij de organisatie om zodoende de ontwikkeling van niet alleen het bedrijf, doch ook van de houtsector ter hand te nemen. Als gevolg daarvan is ervoor gekozen Veira te benoemen als directeur, aldus minister Soerdjan.

Veira, die aangeeft erg ingenomen te zijn met zijn nieuwe uitdaging als algemeen directeur van de SBB, riep het personeel op om zijn volle ondersteuning aan hem te bieden. “Wij moeten het samendoen”, benadrukt hij. De SBB heeft de potentie om zich te ontwikkelen tot een autoriteit in Suriname en daarvoor is eenieder nodig.

Veira heeft meer dan 30 jaar ervaring in de mining industrie en heeft zowel lokaal als internationaal grote projecten geleid. Veira neemt het roer over van René Somopawiro, die de afgelopen zes maanden heeft gefungeerd als waarnemend algemeen directeur. Hij gaat nu terug naar zijn functie als directeur Onderzoek en Ontwikkeling.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel